Oldalainkat 51 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Mutáns krónikák (Mutant Chronicles)
Írta: yoda70   
2008. szeptember 05. péntek, 13:50

Mutánsok(k), avagy utazás a Föld középpontja felé.

A gép az űrből érkezett, pont a Földre. Valamikor réges régen, talán a jégkorszak után. Egyetlen dolga van: mutánsot csinálni minden boldog - boldogtalanból. Gyártja is őket futószalagon. Reggel, délben és este. Biztos teljesítmény bérezéses a drága. Minek ide vírus? Kaptár és Will Smith? Megteszi egy gép is. Ahogy a mutánsok száma nő, mi emberek fogyunk. Ezt hibátlan logikával következtettem ki. Egy a szerencsénk: valahogy sikerül eltemetni a föld mélyére, le a francba. Ezzel probléma megoldva. Na, ugorjunk.

2707. Bolygónk nyersanyag készletei kimerültek. Technikánk pedig a köbön. Az eget szénhajtású repülő erődök hasítják koromfekete füstöt okádva. Hatalmas ágyúk torkolattüzei vigyorognak az éjszakába. Mert háború dúl, az emberiség megosztott. Négy nagyvállalat csépeli egymást, küzd a hatalomért, a katonák lövészárkokban dekkolnak, az eső meg esik. Ilyen vidám lesz a világ hétszáz év múlva. Aztán egy csata hevében a gépet fogva tartó zárszerkezet megsérül, és pillanatok alatt mutánsok hada lepi el a világot. Probléma újra generálva.

Távol a világ zajától, fenn a hegyekben, romantikus hóesésben Ron Perlman hinti a rizsát közönségének. A Hellboy piros gumigúnyáját lecserélte szerzetesi hacukára, ám a szín maradt. No és a feladat sem változott. Még mindig a fajunk megmentése. Aranyhadsereg azonban sehol, cserébe kaptunk vigyori fejü mutánsokat, akiknek szabadságra küldésére egy mód van: lejutni iszonyatos mélybe, a gép szívéhez, vinni egy bomba félét, aztán a géppel meg csak lesz valami. Segíthet bennünket a hitünk, de a kemény pöcsös - bögyös legényekból és leányzókból verbúvált kommandó sem jön rosszul, Thomas Jane brillírozásával, aki már ha arrajár, teszi is a dolgát. Ezzel probléma megoldva.

A Mutáns krónikák legnagyobb hiányossága talán az, hogy túl töményen borít nyakon a hülyeségeivel. A mesemondások hatásosak, a sztori is egészen elfogadható, a lövészárkokban szerencsétlenkedő katonákban felismerem a világháborúk szörnyűségeit, a világ égés - végés fíling egészen telitalálat. Az összetoborzott kommandó olyan, mint általában. Van benne mindenki: keménytökű, lezser, hősködős és cicamica. És teszik a dolgukat. Szépen, apránként elhullanak. Ám amikor magamban kipipálom szegényeket, valahogy mindig előkeverednek. Igaz általában mutánsként, vagy féldöglődőben. Az akció jelenetek eléggé fékezett habzásúak, a film jelentős hányadát elviszi az ereszkedés lefelé. Lefelé a Föld mélyébe. Kötélen csuszkorászva, lepotyogva és ugrándozva. Szinte várok egy dínót, hogy a nyakamnak ugorjon. Az őslények azonban inkább más filmekben riogatnak, így helyettük kapok sötét és alulvilágított jeleneteket, esetenként megszórva bőven üresjáratokkal, és berosálnom sem nagyon kell. A mutánsokat sem igazán értem. Azonkívűl, hogy lelkesen vonszolják leendő kollégáikat a lyuk felé, mást nagyon nem csinálnak. Se nem félelmetesek, se nem gonoszak. Csak vannak. Láthatóan a film sem nagyon tudja mi legyen. Horror? Akció? Fantasy? Sci-fi? Mindegyik és egyik sem. És ebből a katyvaszból nem jön össze egy ütőképes film.

A szereplők sem igazán meggyőzőek. Egyedül Perlman papitól tapsikoltam. Ismét megállapíthattam, hogy mindenféle maszk és kencefice nélkül is pokoli képe van. A másik húzónévként feltálalt John Malkovich szerepe egyenlő a nagy semmivel. Megtudjuk, hogy szar a bélrencere és kakukk. Thomas Jane pedig teljesen elhibázott választás. A Föld megmentőjének szerepében lenni elismerem nem könnyű feladat. És nem hinném, hogy erre Thomas jóllakott óvodás feje és nagy nulla színészi kvalitása lenne a legmegfelelőbb választás.

Na mindegy. A Mutáns krónikák eléggé középszerűre sikeredett egy mozi. Valahol félúton a Mars bolygó és a között a mélység között, ahová kommandós csapatunk igyekszik. De megúsztuk. Már megint, és mint mindig. Ezzel a probléma megoldva.

 

{mosimage}

5/10

yoda70  

    

Módosítás dátuma: 2009. november 14. szombat, 10:55
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1