Oldalainkat 387 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Nindzsagyilkos (Ninja Assassin) - kritika
Írta: Kenobi   
2010. február 13. szombat, 16:52
Ninja-Assassin-021301A gyengeség erőre kényszerít. Az árulás pedig vérre. Ez a Kilenc Klán törvénye. A többit képzeljük hozzá… Nindzsák, követhetetlenül gyors bunyók, jótékony sötétség. Az eső esik, néha még az égből is halált osztó harcosok potyognak. Az Ozunu klán feje nem semmi harcos, könyörtelen gyilkos. Irgalmat nem ismerő kiképző góré. Trükközni is tud a csávesz, mágikus, na. Gyógyulnak a sebek, árnyként suhan ide-oda, és ossza az észt. Aki ellene szegül, az halálfia. Aki nincsen vele, az ellene van. Aki nincsen magánál, az magán kívül van. Minden más szó fölösleges. Amit láthatunk, az akciónak álcázott durva erőszak. Csonkolások, golyózápor és röpködő végtagok. Cunamiként mindent elsöprő véráradat.

Láttam már pár filmet, és még szeretnék is. Az ember mindig bevési magában a strigulákat a legeknek. Ez a legizgalmasabb, az a leglátványosabb, ott meg ni! A polc mögött sunnyog a legvackabb! De hogy a Ninja Assasin az egyik legvéresebb csihipuhiként vonul be emlékeimbe, az tuti. Annyi vér spriccel, folyik, ömlik, hogy az elmúlt száz év összes filmes vámpírja lakomát tarthatna fölötte. Nindzsa fegyverek regimentje. Kések, láncok, kardok meg minden bizbasz, teljes fegyverarzenál. S az egész ferdeszemű bagázs besózva a főszereplő srácra.

Apropó! Álljunk meg egy késhegynyi elmélkedésre! Az agyatlan verekedős filmeknek jól bejáratott koreográfiája van. Főleg a Távolkeleti harcmodort ajnározó dádázgatások lihegnek izzadtan. Kulcsfiguránk még talán jóképűnek is mondható, húszas éveiben dörmögő srác, villámkezű. Testén forradások, hegek, a kiképzésének gyötrelmes állomásai. Mert gyermekkorában ellopták. Csakúgy a társait. Célként a világ legjobb gyilkosait akarják belőlük nevelni. Ez van, izé. Raizo aztán berág nevelőire, mert történik valami. Le nem írnám, remegve rettegek a fekete homokot tartalmazó levéltől. Pedig tetkókészítő atyafi sem vagyok. De nem is ez az eszencia. Az már jobban birizgálja csökött fantáziámat, vajon hogyan a fenébe élheti meg a film végét a főszereplő? Annyi halálos sebet kap, elfolyat alkatrészeiből vagy tíz hektó vért, püfölik darabokra a fejét, hogy minimum ötvenszer illene beledöglenie. De nem, kicsit sziszeg, elereszt néhány bölcsességet, majd kisvártatva kaszabolja miszlikbe a nindzsa regimentet. Ügy csépeli őket darabokra, mint aki megevett egy turmixgépet. Mindez a koromfeketeség védelmében, és sistergősen gyors tempóban. Olyan sötét van egynémely jelenetben, a negró világítana a balhézók szájában. Úgy is mondhatnám, rohadtul nem látni semmit, inkább elképzeljük, mi a rossebb van. Ha nem vágjuk a csíziót, elveszítjük a fonalat. Szemünket gatyába rázni!

Ninja-Assassin-021302

Előfordulnak a történetben zsaruk is, főképp a Mika szerepében kellemesen gusztusos Naomie Harrisra gondolva. Néhány emberkének a szíve jobb oldalán dobog - ennyi születési selejt? Vállról indítható rakétával lövik a nádkunyhókat, tíz nindzsa hűvösre vág egy kommandós osztagot. Nonstop akciók, és kevés összekötő szöveg. Az egész móka rendesen felturbózva, túlspilázott verekedések, és iszonyat gyatra színészek. Persze, nem is kell ide félórás agonizálás és hattyú halála. Ezektől az aktoroktól érzelmeket várni, átélést, ilyesmiket, a luxus kategóriájába tartozna. Egyébként teszik a kötelezőt, egy fikarcnyival sem többet. Beszélhetnénk még látványról, érzelmes, vagy pörgő zenéről, meg mittudom én. Az igazság az, a Ninja Assassin van annyira szórakoztató, mint bosszantó.

James McTeigue (V mint vérbosszú) rendező agya rendesen elsűlt, filmje mögött ott sorakoznak Wachowski tesók. Innen talán a fíling. Nem Mátrix magasságok, csak valami unaloműző izzadtság. Bár néha kotyogott valami rá emlékeztető. Csak.

Ninja-Assassin-021303

Összegzés: Kicsit többre számítottam, nem titkolom. Az egy pillanatig sem jutott eszembe, hogy magvas, és lebilincselően csavaros történettel rukkolnak elő. Még valami ki*aszottul nagy látványra sem számítottam. Csak korrekt iparosmunkára. Van is, de mégis keserű a szám íze. Talán kevesebb cséphadarás, több világosság, lightosabb vérfürdő moziként nagyobbat szólna. Persze, a napi gyilkolási adagunkat bőven megkaptuk, sőt. Az egy négyzetméterre eső hullák számában a film az élmezőnyhöz tartozik. Nindzsák valahogy úgy vannak feltüntetve, mint a parancsot habozás nélkül végrehajtó ész nélküli mészárosok.  Nem is értem, miért. Hentesmunka a javából ez a film. Olyan kölcsönzős szagú, ne kerülgessük a lényeget.

6/10

Kenobi

 

Módosítás dátuma: 2010. február 25. csütörtök, 11:36
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1