Oldalainkat 30 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Rémálom az Elm utcában (A Nightmare on Elm Street) - kritika
Írta: Kenobi   
2010. május 16. vasárnap, 09:55
A-Nightmare-on-Elm-Street-051601Freddy Krueger egykoron iskolában dolgozott. Kertészként. Ültette a tulipánt, meg dugta a dughagymát. Leendő vadállatoknál roppant fontos a galamblelkű előélet. Csak hogy tudjuk, honnan indult a drága. Hobbiként imádta a gyerekeket. És ez biza nagy baj! Néhány hepciás anyuci-apuci összefogott, szépen rágyújtották a bazárt a skaccra, aki ezen oknál fogva éktelen haragra gerjedt. Fogta csíkos pólóját, pengeéles késekkel feltuningolt kezét, Indiana Jonesre szambázó kalapját, s a következő években és Rémálom filmekben tinik álmaiban teszi a szépet. Vagy szépen teszi a rosszat? Egyfajta bosszúféleség lett kérem a küldetése. Avagy tanmese arról, miképp legyünk szende-szundi ártatlanok fantáziájában mászkáló tömeggyilkosok. Ha álmodban meghalsz, kipurcansz a valóságban is, lehetne a mottó. Brü-hü-hü. Szomorú történet ez. Én mégis megtettem a legszörnyűbbet, picit bealudtam a legújabb remake alatt. Nem nagyon, csak egy negyedórát. De mik ezek a vágásnyomok a hasamon?

Nem reboot, inkább egyfajta nézőteszt lehet a soros Rémálom film. Kóstolgatják, mit is bír a szerencsétlen mozibajáró. Hol lehet a tűréshatára? Az egészben az a legizgisebb, hogy az az álmatlanságban szenvedő honfitársunk, akit eddig hidegen hagyott Freddy munkássága, most alaposan kapkodhatja a fejét. Hisz rögvest a lecsó sűrűjében vagyunk. Ami egyáltalán nem baj, minek tökörésszenek hosszas felvezetéssel? A kijelölt áldozatok is a megszokottak. Fiatalok. Jóvágású csávók, szőke cicamica, és újdonságként az üdvöske. Teszik is a dolgukat rendesen. Aprólék lesz belőlük, Freddy módra. De a filmek legidegesítőbb rákfenéje itt is előjön. Nem szabad elhorpasztani, mégis az összes szereplőre ráérik az alukálás. Álomba pottyannak minden idióta szituban: étteremben, zenehallgatás közben, úszás alatt, fürdőkádban, satöbbi. Zutty! Ilyen gyorsan. Ja. A fürdőkádról jut eszembe. Amikor a csaj belehuppan a kádba, úgy szétteszi a lábát, még egy harckocsi megdughatná. S vajon mi fog következni egy Freddy előadásban? He-he. Az. A legperverzebb vezéralvó pedig nem rest, egyenesen barátja temetésén lép a horkolásmezőkre. Nem brutális?

A-Nightmare-on-Elm-Street-051602

Idővel álom és valóság határa összemosódik, további örömforrásként becsempésznek rövid jeleneteket a régi szép időkről. A történet szempontjából, no meg az érthetőség kedvéért is. Kell a népművelés alapfokon, plusz az időhúzás. Ugyanis a meglepetés erejével már nem tudnak sokkolni a film készítői. Freddy átlagos, bár említsük meg védelmében, meglehetősen beszélgetős hangulatban van. Szépen elpofázik áldozataival. A helyszínek is a megszokottak. Csövek, tüzek mindenütt. Sajnos az elhullási módok is a bejáratott szisztéma alapján szuperálnak. Láttuk már ezerhatszázszor, kicsit sok már a gombócból.

Tulajdonképpen, ha kellő jóindulattal szemléljük az eseményeket, nem is annyira rossz film lett a Rémálomból. A horror műfajának valamennyi kötelező kellékét felvonultatja. Van sötétség dögivel, félelmetesnek gondolt helyszínek, szőrszálhasogató zene, mértéklettel anyázások, és egy rusnya főgaz. Rendesen mixelt a turmix, na. Odalesz tőle mindenki. A leginkább az, aki most lát életében először sorozatgyilkost a filmvásznon. Persze nem Hannibal Lecter kifinomult orrára, vagy színvonalára gondoltam. Freddy Krueger sem az a bárány, aki hallgatna, csak egyszerűen három osztállyal lejjebb űzi a népriogatást.

A-Nightmare-on-Elm-Street-051603

Összegzés: Egy újszülöttnek minden vicc új! Hasonló felfogással készülhetett el a Rémálom az Elm utcában kituggyahányadik feldolgozása. A többségnek már a könyökén jön ki ennyi repeta, de adjuk meg az esélyt Freddynek! Nem lesz a horrorok királya és beszarni sem fogunk alatta. Nem várható körömrágás, szívbénulás, csoportos ijedelem, legfeljebb ásítás. Fogjuk rá, hogy korrekt munka, ám valahogy nincs benne lélek. És az ijesztegetés is satnya üzemmódban működik. Esti unaloműzőnek megteszi, amikor épp nincs jobb dolgunk. Leginkább lefekvés előtt javallott.

5/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. május 23. vasárnap, 09:35
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1