Oldalainkat 41 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Rémségek cirkusza (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant)
Írta: Kenobi   
2009. október 26. hétfő, 00:23

Képzeljétek el, hogy legjobb barátotokat megmarja egy ronda pók, s Te, megmenteni szándékozván az életét, beállsz a vérszívók közé. Pontosabban félvámpírnak, vagy inkább félhomálynak?
Születendőben van tehát az új tinivámpír csávó mítosza, leginkább az Alkonyat-sagára elolvadók kedvére, persze némi sötét hablattyal és háborús riogatással fűszerezve. A lelkes hívők pedig teli tüdőből ordíthatják: cirkuszt a népnek, de ízibe! S azon lelketlenek, akik immunisak az egész varázsra – bizonyára olyanok is lehetnek -, érjék be Salma Hayek nyálcsorgatóan duzzadó cickóival.

cirque-du-freak-the-vampires-assistant-1.jpg

Én az utóbbiak közé sorolnám magam, s valószínűleg ide tartozhat a film rendezője Paul Weitz is, mert különben nagyon nem vágom, miért is a csodaszép színésznő szerepeltetése. Jó, jó. Tudom én is. Időnként szakállra rügyez, meg úgy néz ki, mint a fiatalító kúrán átesett Mikulás hajnali kettőkor, vagy Fidel Castro száz évvel ezelőtti állapotában. Néha jövőbelátási rohama van, kiteszi a gusztát szemtengelyferdülésre és vége. Mélyenszántó feladat lehetett számára a szőrmók nő karaktere, nem is vitás.  De zuhanórepülésben az egykor szebb napokat megélt Willem Dafoe is. Nagyon meglehetett szorulva, ha ilyen nyúlfarknyi ripacskodásért a kamera mögé állt.

cirque-du-freak-the-vampires-assistant-2.jpg

Mielőtt megkapom a magamét, hogy szokásomhoz híven, mindig a negatív hullámaimmal jövök elő, gyorsan bocsánatot is kérek az Alkonyat hívőktől: a Rémségek cirkuszának annyi köze van Bella és Edward szerelmi nyavalygásához, hogy a középpontban tizenévesek mulattatnak bennünket, és mintha vámpírok lennének a bajkeverők.Darren tizennégy éves kölyök, s egy tök átlagos amerikai kisvárosban tengeti hót unalmas életét. Amúgy jó tanuló a szentem, szülei szokvány hurkák, meg minden. Barátjának azonban még a szeme sem áll jól, az erő sötét oldalára való a gyerek, az a gyanúm. Érkezik ballisztikus röppályán a cirkuszba invitáló meghívó, majd a fordulat. Farkasember, pókcsípés, mutánsok, szakállas spiné, – ugorjuk is át gyorsan az egész bevezetést. Darren az ellenszérumért cserébe vámpírtanonc lesz, aminek vannak nagyon kellemetlen mellékhatásai is, ugyebár. Nem beszélve arról, hogy a fiú belecsöppen a vámpírok és a telihold fejű gonosz által irányított vérszipolyok évszázadok óta dúló harcába, amiben a vámpírok lennének a jófiúk, mert ebédelés közben nem ölik meg áldozatukat, csak picit elaltatják. A kis reformerek.

cirque-du-freak-the-vampires-assistant-3.jpg

Szóval, a Darren Shan regényekből kissé alulképzett moziba tévedő alaposan fölkötheti a gatyáját. Olyan szörny és információáradat zúdul a nyakába, hogy pislogni is elfelejt. A békés kisvárosból se perc alatt jutunk el a cirkuszba, majd viharsebesen a vámpírvillongások közepébe, mifene, van harmatosan romantikus szál is – még a farkam is föláll – nyilvánvalóan nehéz képben maradni. Sötét jelenetek dögivel, míg a parázás ismeretlen fogalom. A srác cimbijét sem értem. Miért áll be a csúnya fiúk soraiba? Drámaian rossz családi háttér, meg csak? Hogy oda ne kozmáljak. Néha úgy érzem, a rendező is tanácstalan. Felpörgő események, majd úgy leül az egész, mint kotlós a tojásokra. Vígjátéki elemek és akciók váltakoznak, mégis valahogy sótlanra sikeredett az egész. Kicsivel több keménykedést, kicsivel több spirituszt szívesebben néztem volna, nem csak rusnya pofákat, hanem pöttyet több horrort. Sajnos ezirányú vágyaim kielégítetlenek maradtak, hiszen a Rémségek cirkusza inkább a fiatalabb korosztály tudhatja nézőinek, nem a vén kecskéket. Ennek ellenére mozgalmas és kalandos, biztosan újabb epizódokkal.

cirque-du-freak-the-vampires-assistant-4.jpg

Összegzés: Már megtanultam, ha valamelyik filmbemutatót nagyon várja az ember, abból ráfaragás lesz. Persze vannak kivételek, de sajna a Rémségek cirkusza nem oda tartozik. Mérföldkövet akartak csinálni az egyébként sikeres regényfolyamból. Látványosat, humorosat, félelmeteset és baromi kalandosat, ami sohasem szokott jól elsülni. Odavágni Harry Potternek, az Alkonyatnak meg a földkerekség összes vámpírjának. Helyette pici kis bumeráng a jutalmuk, önmaguk ásta gödörbe estek. Nem volna bátorságom mostanában Darren Shan kalandjaiból repetázni, de valószínűleg a regényekhez sem szottyant kedvem. A békesség kedvéért legyen hat pont. De csak azért, mert nem szeretném a vámpírpajtik és a vérszipolyok háborúját tovább mérgesíteni.

6/10

Kenobi

Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1