Oldalainkat 37 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Solomon Kane - kritika
Írta: Kenobi   
2010. május 09. vasárnap, 08:43
Solomon-Kane-050901Solomon Kane nagy világbolyongó és kőkemény harcos hírében állt. Utazásai során rengeteg mindent megtapasztalt, de ilyet még Ő sem látott: Egy afrikai tróntermi kincskereső túrája során alkut kötnek a lelkére. Márpedig nem senkivel. Magával az Ördöggel. Ettől lesz némi pikantériája a dolognak. Na meg hatása. Hirtelen jámborlélek üzemmódra vált a szentem. Szánom-bánom, vizes lett a nagykabátom. Nagyon azért ne féltsük a kalandvágyó fickót, mindhiába az erőszakmentes duma, mi tudjuk, gyilkolt már épp eleget, s majd fog is. Ez olyan bizonyosság, mint ahogy Angliában mindig esik az eső. Az esőztető gépek kezelőinek dupla gázsit! A sötét középkor csapadékkal bőven áztatott korszakában járunk hát. Boszorkányok, démonok, mágikus varázslatok és a kardszagú halál. Solomon elvtárs nyomában liheg a gonosz, hogy úgy mondjam, kissé ártó szándékkal. Más szavakkal kifejezve, James Purefoy talpig vérpermetben tocsogva ritkítja a pokol erőit.

N
esze semmi, fogd meg jól! A kalandfilm gyakorta tetszhalálba süllyedő műfaja ismét kapott egy lehetőséget. Naná! Hisz szeretjük, imádunk aggodalmaskodni a főszereplő csávók testi egybenmaradásáért. A főhős pedig tudja kötelességét. Kardjával hadonászva küldi örök hűsölésre a marconákat, plusz szolgáltatásként  gyötrelmes tekintettel menti meg az egyetlen valamire való nőt, aki a filmjében előfordul. Adalékként pompázatos tájak, pénzfüggően különböző vérmérsékletű és látványú csihipuhik, és a mára már szinte nélkülözhetetlen varázslatok. Mágia, hókuszpókusz, abrakadabra, szörnyek, kihagytam volna valamit?

Solomon-Kane-050902

A Solomon Kane ugyanezen talajból táplálkozik, s olyan lendülettel indít, hogy nincs az a néző, aki ne csettintene elégedetten. Örömmel állapíthatjuk meg, bár működik a giccseffektus vastagon, alapvetően nagyon komor történetet sikerült összedobni a készítőknek. Volt honnan meríteni, a Solomon Kane sztorik kiagyalója Robert E. Howard a múlt század első harmadában tevékenykedő író, többek közt a Conan regények megálmodója. Fantázia és kalandok a szerző kisujjában. Mindehhez adatik még a minimalista képi világ. A nyirkos hideg, a boszorkányégetés és a középkor minden nyalánksága kiordít a filmből. Na meg olyan zene, amitől mindig elalélok, akkor is, ha ramaty a film. James Purefoy Solomon Kane szerepére ideális figura. Rendesen kigyúrt pacsirta, határozott mély orgánumától még egy medvecsorda is barlangjába pisilne, és senkinek sem mutatna jobban a hátára vésett kereszt, mint neki. Tisztára Van Helsingre hajaz a koma, úgy elsőre, csak morcosabb verzióban. Színészetre momentán deka szüksége sincs. Mindent eltakar a szakálla, és a kalapja is vízálló.

Solomon-Kane-050903

Az időjárás jelentéstől már padlót fogtam. Vágom én ezt kéremszépen. Köll a vizes töcskölés, dagonya az iszapban. Egy igazán valamire való férfi attól tökös, ha nyakig sáros. Aztán egy perc, vagy két jelenettel később hópehelynek álcázott tollpihék hivatottak sugallni a zimankót. Lehelet óne, legalább vacogjatok már a mindenségit! Morgásom lényege egyébként az lenne, hogy sosem bírom megemészteni ezt az időjárásügyi változatosságot. Mert elvész valamiért a környezet hitelessége. Sejtem is az okát: alapból szarnak az apróságokra a filmkészítők. Ha az elvárás az eső, akkor oda özönvizet. Minimum kilós cseppekben. Ha kavargó hópihék vadítják a népet, megkopasztanak egy libafarmot.

Összegzés: Határozottan jól muzsikáló kalandfilm. Iszonyatosan erős kezdés, látványos, ám kissé sete-suta befejezés. Közte üresjáratként pici jövés-menés, amivel mulattatják a nagy semmit. Mégis, a fene tudja miért, de az is élvezetesre sikeredett. A sztori nem éppen ősrobbanás, mert pontosan az történik, amire számítunk. Könnyen kitalálható, váratlan fordulatoktól mentes film a Solomon Kane. Ám valami varázsa kétségtelenül van. Nem gurult el a gyógyszerem, de egészen elvoltam vele.

7/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. május 15. szombat, 09:44
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1