Oldalainkat 96 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
The Machine Girl
Írta: yoda70   
2008. augusztus 09. szombat, 21:49

Ütőér és verőér… Mindegy mit ér, de spriccel a vér.

Mit spriccel? Záporozik. Ömlik és zuhatagként teríti be a képemet. Persze óvatos voltam és rutinus. Mert tarva a Japánokra olyannyira jellemző túlkapásoktól, vettem föl esőkabátot és szemüveget, így szárazon megúsztam. Ám aki elővigyáztlanul nekiugrik Noburu Iguchi filmjének, az ne csodálkozzon, ha a mészárlás végére elhányja magát a sok vértől, meg a szanaszét tébláboló végtagok látványától.

Egyébként is. Nem tudom, ki hogy van vele, de képzeljük el az alábbi szituációt: épp most nyiszákolta le valami tökéletesen idióta vadbarom a bal alkarodat. Minden normális ember ilyenkor minimum a halálára készülne. Kivévetelt képez a szabály alól a gimnazista diáklány Ami Hyuga is, akinek a yakuzákkal történő összeugrását nem csak a barátja, hanem a hyúga élete is bánja. A hugica tehát meghalt, pedig kár érte, mert nagyon ari volt a csibém,és ami a legfontosabb, nővére bontakozó kosárlabdázó tehetségének önfeledten tapsikáló közönsége. De elkanyarodtam a lényegtől. Szóval agonizálsz, már látod lelki szemeid előtt a közelgő kaszást, szédelegesz az úton, autó sehol, a szoknyád alatt meg fütyül a szél. De mákodra elkeveredsz egy autószerelő műhelyébe, aki meg véletlenül épp ért a csonkolt végtagok összeférceléséhez. Tehát össszevarr, és amikor fájdalmadban és minden kínod birtokában eszméletre térsz, na vajon melyik lehet a legostobább kérdés, amit feltehetnek?  Igen, a kérsz egy sört? is dobogós helyen lehetne,de a legostobább minden bizonnyal a jól vagy? tökéletesen lefárasztó kiváncsiskodása lehetne. Persze jól vagyok faszikám. Az egyik kezem levágva, a szökőkutakat is hátasba dobó véremmel éppenséggel elolthattam volna egy bozóttüzet, ráadásként még a szegény matrózblúzom is csurom rittyó, a szoknyámról meg nem is beszélve.  Láthatóan minden okom megvan a vidámságra, és ha valaki se perc alatt összebütyköl egy gépágyút a hiányzó kezem helyére, akkor még elégedett is leszek. Aztán jöhet a bosszú, ahol darabolunk keresztbe és hosszába, szökőkútként teríti be a pofámat a konzervvér, és a láncfűrész is kedvenc  eszközöm,sőt! Imádom a szögeket, főleg ha azokat fejbe verhetem!

Emígyen a film története is roppant egyszerűnek mondható. Ami öccsét és annak barátját halálba dobják az iskolai emeletes nehézgenyái, erre a lány bosszút esküszik. A dolgot nehezíti, hogy a gyilkos fiatalok vezére egy ősi nindzsa klánból leszármazott yakuzafőnök csemetéje, és az egész családja olyan szadista vadállat, hogy minden kezdő gyilkos palánta órákat vehetne tőlük. Ami első találkozása velük a lány bal alkarjába került. Ekkor a meggyilkolt öcs (szintén meggyilkolt) barátjának szülei egy a csonkra szerelhető géppuskával  felfegyverzik Ami-t, majd ők is csatlakoznak hozzá a vérfürdőben. Tiszta Grindhouse fíling kapott el! Bosszúállás a köbön. Ennyi. Nem is kell rajta nagyon finomkodni és fönnakadni, hiszen ha visszaemlékezünk, mozik százai készültek már erre a kaptafára. Charles Bronson, majd kedvet kapva a vén sumákbajcutól, újabban  Jodie Foster, de akár a nagy Terminátort, Arni Svarcit is említhetném. Az is igaz, hogy az előbb említett akcihős(n)ők, megelégedtek egy kis piff - puffal, néhány kommandós, vagy rosszarcú huncút gazfickó gyengéd felpofozásával, de összességében elbújhatnak a gépágyúval a keze helyén vasággyal együtt  is csupán bruttó negyven kilót nyomó ferde szemű halálosztó  leányzó előtt.

Mivel Japán fillmel akadt össze most a bajszunk, felvonúltatják az összes hülyeségüket. Röpködnek itt kérem böcsülettel nindzsák, a főgonosz szerepében a diliházba való yakuza főnök és köcsög kölke -  az asszonykája meg még rátesz egypár lapáttal a vadulásra - , náluk sem szívesen lennék személyzet, meg különben sem vagyok oda  az ujj- sushinért. A főszereplő Ami tökös kis iskolai bige, aki egyszál egyenruhájában henteskedi végig a filmet - bár néha megtisztul a ruhácskája - , majd pár hullával odébb ismét nyakig véres. Zúdul a tátott szájú néző fejére sugárirányban, öntözőműként a vödörszámra adagolt vér. Mindenki kapásból a harcművészet mestere, szamurájkard, némi nemi búbolás (kísérlete), egyedül talán a szex maradt ki, talán a bandatagok nem találták a pöcsüket. Tehát ha vevők vagyunk az ilyesmire, akkor nyalogathatjuk az ujjainkat, - amíg megvannak - , de egy idő után hiányérzetem támad. Persze tudom, hogy a The Machine Girl még csak véletlenül sem akarja megreformálni a világot és nem akar több lenni, mint aminek látszik, de a láncfűrésznél és a válogatott brutálkodásnál azért lehetne pár végtaggal több. Összességében pedig az történt, amire egyébként számítottam: vidám trancsírozások, minden ok nélküli verekedések, szemétláda rosszfiúk, és mindenűt vér és vér és vér… Mindezek közé belecsippentve egy vékonyka  kis történet, ami talán csak azért van, hogy a film tartalomismertetőjéhez is lehessen valamit írni. Színészi alakítások óne, eluralnak mindent a trükkök, amelyek néha kissé öncélú magamutogatásnak tűnnek, és az együtt egy idő után kissé lefárasztja az átlag gyilkolásokhoz szokott nézőt. Ennek ellenére néha bizony elfogy a levegő, mert mindúntalan beleszaladunk a filmre jellemző brutalitásba. Némelyikétől még Tarantino is odakozmálna. Máskor viszont nevetségesek, így a móka is garantálva vagyon. Végigsuhog a filmen egyfajta fekete humor is, és amikor megláttam az Ami-ék által túlvilágra küldött tinédzser nindzsák gyászoló szüleiből verbúvált brigantit, a Super Mourners Gang-et (Szuper Gyászoló Csapat), majd betojtam a röhögéstől!

Minden vért lenyelve, alapvetően szórakoztató hentesmunkával van dolgunk. Jótékony hatással van a filmre néhány korábban bemutatott produkció. Azok, akik szeretik az ilyen fajta mozikat, azok odalesznek a gyönyörtől. Azok pedig, akik nem, nos ők a véradás más módjait válasszák!

{mosimage}

6/10

yoda70  

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:23
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1