Oldalainkat 40 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Wanted
Írta: yoda70   
2008. július 10. csütörtök, 18:46

Kanyargolyó, avagy lődd le a legyek szárnyát!

Az ilyen határozott felszólítás után máris beigazolódni látszik a gyanúm, amit eddig csak sejtettem: a Wanted hatására látok mostanság ennyi rémült képű bogarat és házilegyet, amik mind - mind zsebredugott szárnyakkal közlekednek. Inkább a gyalogjárás, mint a röpülés! - mondta egyikük. Meg félünk! - zümizte egy másik, elvégre melyik bogár tudhatná előre, mikor toppan útjába a gyilkolást kobak loccsantó módon végrehajtó Szövetségnek valamelyik tagja?

Nos a bogárkák félelme teljesen jogos, mert egy könyvelőből - nevezzük Wesley Gibsonnak -, aki olyan szerencsétlen képet vág, mint egy jóllakott napközis, könnyedén lehet az agyatlan pufogtatásért élő bérgyilkos. Nem szükségeltetik hozzá más, mint a milliméterre és dekára adagolt Angelina Jolie, és kevés bódítóan bugyuta szövegelés. A nő ajkai, akár az érett barackok, ám a csinos pofi és szálka alak minden smink és digitális karbantartás ellenére is inkább emlékeztet engem egy diétára kárhoztatott zörgő csontozatú csontvázra, a bombanőre már valahogy kevésbé. Félek, ha valaki ráfújna, elterülne, mint a nagykabát. A szerepe is kicsit visszafogottabb a vártnál: általában sokat sejtetően mosolyog a filmvászon valamelyik oldalán, máskor meg fúria képpel tekint a nagyvilágba.

További frenetikus izgalmakat okozva megérkezik Tamás bátyó - helyesbítek, Morgan Freeman. Ր lenne a góré, ő az, aki Wesley kiképzését irányítja. Ami pedig roppant élvezetes egy buli. Néhány rosszarcú „ textilgyári ” munkás rojtosra veri, majd beleteszik valami csodatévő löttybe, amitől se perc alatt meggyógyul, majd kezdődik minden előlről. Freeman pedig ezerrel löki a baromságokat, az olyan süketeléseket, mint a Sors szövőszéke ,meg a keresztszálszám négyezer kell hogy legyen valami szövési biz - baszba, továbbá hogyan kell kivenni a szövőszékből az orsót, tehát minden kevésbé idomított nézőben azonnal feltámad a textilgyári meló utáni vágyakozás. Szerintem amíg Freeman tanulhatta a forgatókönyv szövegét, fetrengett a röhögéstől, mert ennyi ökörséget a szájába adni… S még valami: pironkodhat az összes egyszerű pisztolygolyó, az egyenes pálya már nem módi, divatba jöttek az íves kanyarú röppályán süvítő halálosztók. Némelyik még a bumerángnak is beinthet. A történetről többet nem illene elmondanom, mindenesetre Terminátor képzés levelező iskolában. Így lesz hatására a kis senki hivatalnokból profi gyilkos, a legyekből meg gyalogjáró.

A fő hangsúly természetesen nem ezen az orbitális baromsággal egyenértékű történeten van, hanem az akciókon. Amikről csak a legmagasabb ájuldozással tudok említést tenni. Igaz, erőteljesen érződik a Mátrix hatás, koppintás, vagy beütés, de hát a Mátrix trükk és látványvilága után nagyon nehéz újat kitalálni. Timur Bekmambetov és stábja (Timur és csapata!) tudja mitől döglik a légy. Neki köszönhetjük többek között a mára már orosz honban kultfilmnek számító éjszakai és nappali, de lényegét tekintve őrséget, amelyek folytatása is hamarosan megérkezik valamikor 2009 táján a mozikba; s ezekből a remekbe szabott alkotásaiból tovább lépve rendezte meg első hollywoodi játékfilmjét. A keze közé eresztett büdzsé is vastagabb ceruzával iródott, így tehát az akciókra és a látványra nem lehet egy rossz szavam se. Az is biztosra vehető, hogy a rendező vonatmániás lehet, hiszen a látványos durrbelék egy jelentős hányada ezeken játszódik. Vonatkatasztrófa, száguldások, a gravitációra magasan tojó, össze - vissza pördülő és szaltozó autók, miközben a főszereplők csak kissé lesznek kócosak, ne adj Isten sérültek. Bombasztikusan túlspilázottak, időnként megmosolyogtatók, máskor fárasztóak, de én ilyeneket várok el egy vérbeli, s magát egy percig sem komolyan vevő akciófilmtől.

Mindezeket végiggondolva nehezen tudom eldönteni, hogy mit is gondoljak hamarjában a Wantedről. Nem hinném, hogy kimagasló akció lenne, sőt inkább a gagyibb verzióból, épp csak egy pördülésre a közröhejtől. Azonban, ha nem akarok mást, mint agyatlanul könnyed szórakozást, valamint felvételt a szövönőképző délutáni tagozatára, akkor bőven jó nyáresti kikapcsolódás, legalább két kanyargolyóval az átlagos hollywoodi akciószemetek fölött. Csak a legyekre vigyázzunk!

{mosimage}

6/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:27
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1