Oldalainkat 34 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Zombieland (Zombieland)
Írta: Kenobi   
2009. november 01. vasárnap, 21:05

Jajj szegény fejünknek! Nagyon, nagyon csúnya sors vár ránk hamarosan. Zombik árasztják el a Földet, illetve pontosítok, Amerikát. Hogy a bolygó többi részén mi a fene van, azt egy amcsi film általában alapból lesz*rja, ezért még reménykedhetünk. Akinél a hit nem működik és a leginkább veszélyeztetettek közé tartozik, jobban teszi, ha erőnléte fokozására edzőtáborba vonul. Van néhány szabály is, ami odázhatja irhánk átalakulását. Következzenek hát a megszívlelendő tanácsok a fontosabbjából:

zombieland-01.jpg

Fuss, mert a dagadékokból lesz legelőször kaja. Mindig kétszer tüzelj, egy zombinál ki tudja. Feltétlenül kössed be a biztonsági öved! S ha már autóban csücsülsz, okvetlenül kukkolj a hátsó ülés irányába is, ott fröcsöghet egy rusnyaság nyakadba. Na, jó. Az anyós még boldogan belefér ebbe a kategóriába. Ám legnagyobb veszedelemben akkor vagy, amikor királyi teendőid végzed. Ezért ha letolod a gatyád, előtte alaposan nézz körül! Mert úgy meglephetnek, hogy ijedtedben összesz*rod magad. A hősködést pedig gyorsan elfelejteni!

zombieland-02.jpg

Ha betartod a felsorolt okosságokat, van esélyed és túlélheted. Amennyiben tojsz az egészre, akkor úgy jársz, mint az egykoron Amerikai Egyesült Államoknak nevezett világhatalom lakói, ahonnan az emberek eltűnve az élők sorából, a zombilét örömeit választották, az országot pedig nevezzük ezután csak Zombielandnak. Woody Harrelson pedig annyi remek, de sokszor másodhegedűs szereppel a háta mögött most az élőhalottakra bolondozza a szaporát. S ha másra számítanánk, legyünk tisztában, Ruben Fleischer rendezése nem horrorfilm. Inkább egy road-movie horror komédiának álcázva, amiben és kezdetben négy ember szívatja szanaszét az agyát, meg hát persze püfölik a mindenütt hemzsegő drágákat is. Főleg élvezetből.Zombi. Definiáljuk is gyorsan a fogalmát! Tehát most arról az embernek nevezett állatról beszélünk, aki/ami valamilyen vírus útján egyszerűen csak lesz. Harapással szaporodik és nagyon morci tekintetet vág. Imád hörögni, sugár irányban rittyót fröcsög, a képzettebbje derékszögben kinyekkent bokával vánszorog, többnyire egy gyilkos szerszámot, netán a fejét maga után vonszolva. A virgoncabb lábúak – mint jelen filmben is – sprintereket megszégyenítő fénysebességgel űzik-hajtják áldozatukat. Mondom, pocakosabbja fogyózni! Butábbak a földnél és úgy gyűlnek a fényre-hangra, mint nagycsöcsű Mancira a kuncsaftok valamelyik porosodó bordélyház poloskákkal tarkított ágyazatán.

zombieland-03.jpg

Amerika úgy látszik, lepukkadt. Népessége már javarészt zombi, az úton keresztül-kasul elhagyott járművek. Ezen vészterhes időkben négyen utazgatnak valamerre. Tallahassee (Harrelson) a fegyverb*zi sütimániásnak mindegy merre, Columbus a szabályokat kiagyaló nyalóka, akinek gyávaság már olyan szintet ér, hogy az már a bátorsággal vetekszik, hazafelé menne; meg két belevaló csaj, valami vidámpark az útirányuk. Előfordul még saját cameójában Bill Murray papi is. Kábé öt percet szerepel, de többet röhögtem rajta, mint az egész filmen. Vagy majdnem. Mert a mosollyal nincs szégyenkezni való, de előtérben mégis az emberi sorsok. Csak kicsit sajátos formában. Egyébként fröcsög a művér, hullanak a zombik, meg számolatlanul a lövések.

zombieland-04.jpg

Összegzés: Ravasz húzás volt az alkotóktól, hogy filmjüknek a Zombieland címet adták, mivel olyan izgalmasnak és érdekesnek hangzik, hogy az ember egyszerűen kíváncsi lesz rá. Persze amikor elkezdődik a vetítés a moziban, hamar kiderül, a termék jó-e, vagy csak a név hangzatos, de ennél a filmnél a csalódás szinte kizárva. Még annak ellenére is, hogy ha valamikből nincs hiány a filmszínházakban, azok épp a zombik. Új utakat találni nehéz a horror műfajának, bejáratott utakon döcögnek többnyire, ritka az üdítő kivétel. Ruben Fleischer sem csinált magasművészetet, és azt sem tartotta szükségesnek, hogy racionális alapokon nyugodjék a sztori. Racionálisan eleve nem nagyon érdemes közelíteni az olyan filmekhez, amelyekben zombik nyargalásznak, s amelyekben az atmoszférateremtés, a sötétség, a hangok, a marha jó zene és egyéb eszközök által kiváltott hatások a fontosak. De pillanat! Csak van kivétel! Mégpedig a Zombieland az, mert ragyogó színészeivel, feketén ironikus humorával hozzátesz a felsoroltakhoz. S a végére maradjon még egy szabály: sohase engedd nő kezébe a fegyvered. Még elsülhet.

8/10

KenobiMódosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1