Oldalainkat 68 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Az eltemetett (Laid To Rest)
Írta: Kenobi   
2009. december 06. vasárnap, 17:19

A filmtörténet során jónéhány álarc mögé bújó sorozatgyilkost szabadítottak a nyakunkra. Van most olyan gyanúm, megérkezett az illusztris társaság újabb követője. Örömmel jelenthetem be, elkészült a Terminátor filmek soron következő felvonása. A futószalagon  és válogatás nélkül vérengző figura krómkoponyával a képén hozza a frászt a közelébe kerülőkre. Nem rossz teljesítmény tőle, csak egy kis baj van. Néhány sörrel az agyamban, már kerülget a röhögés, hisz a maszk szakasztott úgy néz ki, mint egy szájsebészeti beavatkozáson átesett T-800-asé.

laid_to_rest_00.jpg

Másképp szemlélve a dolgokat, mintha pofán vágták volna, ezért az ezerfogas vicsor, de mindannyian tudjuk, egy halálosztó gépezetnél nem porcelán fogazat a módi. Evilági követője pedig fiatal, harmincas-negyvenes évei közepén járó tökkopasz pacák, vitorla fülekkel, a hasonlóság ugye a fizimiskában és a prédák számában rejlik. A vér természetesen hordószám fröcsög, és az sem meglepő, ha azt feltételezzük, fiatal lányok gigája is elmetszésre kerül. A gyilkos hatalmas filéző késekkel mancsában nyesegeti rövidebbre áldozatai magasságát. A film készítői pedig különösen ügyeltek a nyiszákolási folyamat megmutatásának részletességére.

laid_to_rest_01.png

Egyébbel nagyon nem vacakoltak. A történet élből nem létezik. A szereplőktől már magam is vigyorogtam. Nem örömömben, kínomban. Minden sablon és klisé május elsejei felvonulást tart. A gyilkost mindig, mindenhová odaeszi a fene. Az összes ajtó zárva, a rendőrség valahogy elérhetetlen. A szereplők békésen haláloznak, de szinte állandóan akadnak jelenlévők, akik szétpofázzák az agyukat. Jajjajajj, fussunk, mert mi is sorra kerülünk! Meg sipákolás. Néha arcon lövik a koponyást, kábé két méterről. A golyó természetesen lepattan, fémről így is szokott. Mé nem lövik tökön az illetőt? Akkor töketlen lenne?

laid_to_rest_02.png
Amúgy slasher horrorhoz van szerencsénk, vagy mifene. Közös jellemzőjük a belezd a kuncsaftot pajtás teljesítményre nevezetű össznépi elkapálás. A halottak főleg fiatal nők legyenek, mivel arra gerjednek a vén kéjencek. Sikoltozzanak, futkossanak, mielőtt Szent Péterhez betérnek, de piciny pucérság is emeli a nézettséget. A gyilkos van, fenemód. Álarc és fapofa, meg egyebek. Hogy miért lettek olyanok, amilyenek? Hát igen, a zaklatott gyermekkor. Az iskolában elvették tőle a vajas szendót, vagy anyuci kiröhögte, mert töpörtyű a fütyije. Erre bepipul, és kész.

laid_to_rest_03.jpg
Most azonban semmi hasonló. Helyszínként valami piszlicsáré kis falu és az éjszaka. Egy középfokon fiatalnak ítéltetett csaj leszögelt koporsóban ébred, pedig nem is vámpír. Emlékei szabadságon, mert jól kupánb*szták, kilátástalan egy állapot. A ravatalozóterem bezárva, a telefonon nagyjából száz méter tyúkbél, mégis elszakítja. Tíz perc után rájön, hogy a vonal süket. Mi lenne, ha szőke volna? Majd jő a keményfejű vigyori, vállán egy kamera. Az a hobbija, felveszi a mészárlásokat. Nah. Valaki bélyegeket gyűjt, ezé má nem ítéljük el szegényt. Szóval, egy a lényeg, ragadjon a bélyeg. A gyilkos vadászik mindenkire, aki elé kerül, mert ölni akar. Akik elé kerülnek, menekülnek, mert a gyilkos ölni akar. Maga a tökély. Aki nincsen veled, az ellened van. Aki nincsen magánál, az magán kívül van. Nekem sikerült. Kitértem a hitemből. Dögöljön meg a lovam, ha értem miről van itt szó. A befejezés teljesen elb*szott, a gyilkos kifene, mifene, jótékony homályban. A csajról kiderül, k*rva, a f*szi a kuncsaftja volt. Ennyi és nem több. Ebből lesz a cserebogár. Koporsók és szétcincált halottak tömegével, még sincs félsz, bár egy horrornak nem tenne rosszat az ijedelem. Inkább egyfajta mosoly az uralkodó, a nézd már milyen balfék ez a film kategóriájából.

Összegzés: Áááá… Inkább hagyjuk.

3/10

Kenobi

laid_to_rest_04.jpg


Módosítás dátuma: 2010. február 06. szombat, 23:07
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1