Oldalainkat 75 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Narnia krónikái-Caspian herceg
Írta: yoda70   
2008. június 15. vasárnap, 11:48

Igen, egér vagyok! Na és akkor mivan?

Hát csupán az van, hogy Einstein kínjában most bizonyára összekarmolássza magát, és keresi bajcát feltúrva a relativítás elméletében található buktatókat, illetve a magyarázatokat arra, hogy Narnia világában hogyan is bóklászhatott el 1300 helyi esztendő, miközben a Pevensie tesó királyok épp csak pár centivel lettek magasabbak és csak egy évnyi hangyával idősebbek. Azt mindenestre megállapítható, hogy a ruhásszekrényes tekergéseket a kamaszok már felnőttesen kinőtték, így a Narnia világába szükséges átrucizást most egy földalatti háborús szaggal súlytott állomásán oldják meg. Itt nyílik meg tehát az átjáró! Újabb feladat a relativítás elmélet atyjának! CSK1 riadó!

Persze eszem ágában sincs elbagatelizálni a filmet - amely műfaját tekintve fantasy, így minden belefér-, hiszen a Caspian herceg elődjénél jóval komolyabban és látványosabban oldja meg a szórakoztatás - manapság jónéhány fantasyban elbénázott - feladatát. S ha már itt tartunk, akkor a Ruhásszekrénnyel nekem a legfőbb bajom az volt, hogy meglehetősen lassan - szinte hátramenetben - bontogatta cselekményét, a végére szánt fináléban pedig a két sereg összecsapása eléggé lagymatagra sikeredett, a tényleg grandiózus látvány ellenére. Sehol egy nyaknyissz, nem vágódok hanyatt vértócsákra lépve, az izgalom pedig a ruhásszekrénybe száműzve. Jó, máris hallom az ellenérveket: az a film alapvetően az ifjabb korosztályokat célozta meg, ha valaki röpködő végtagokra és vérzuhatagokra van kiéhezve, az máshol keresgéljen.Valóban igaz, ám egy picivel több mozgalmasság jól jöhetett volna!

A Narnia krónikái-Caspian herceg jórészt kivédi ezeket az általam felrótt hiányosságokat. A történet jóval komorabb mederben halad a végkifejlet felé, tele sötét, baljós jelenetekkel, és végre akciókkal! Bár az is igaz, hogy főleg a film első felében sikeresen kiült a méla unalom és közöny a képemre, visítoztam kínomban az időnkénti fájdalmasan bugyuta párbeszédeket hallván, de aztán a sztori felgyorsul, én meg pajzsomat magam elé tartva ugrálok a suhogó nyílvesszők elől. Mert Narnia világában megint bajság van, ám most nem a huncút jégboszi keveri a jégcsapokat, hanem egy velejéig gonosz király -de hát ez ilyenkor már így szokás. Caspian herceg meg fodrászok keze által gondosan belőtt sérójával száműzöttként végigtúristázza az összes útjába kerülő erdőt. Merthogy ő lenne a törvényes trónörökös. Szerencséjére keze ügyében a kűrt, melynek hívó szavára jön a segítség, kamaszodó királyaink képében, s Peter vezényletével. Ennyi lenne a film sztorija dióhéjban.

Andrew Adamson direktor számomra kicsit Harry Potteres fílinget okozva, de jól oldotta meg a dolgozatát. Amikor Caspian herceg és kentaurokból, egerekből és törpékkel megmagasított morgolódóiból, valamint más fantázialényekből verbúválódott csapata az éj leple alatt légidesszantos üzemmódban behatol a gonosz Miraz király várába, az azonkívűl, hogy látványos, még izgalmas is. Erről a körmeim és a zseblámpám mesélhetnének! S a további akciókban is van töltény rendesen! Előkerülnek a kardok, Susan hercegnő jobban nyilazgat, mint Legolas, vagy Robin Hood. Néha még egészséges brutalitásnak is felfedezem nyomait. Peter és Miraz király összecsapásában pedig a küzdelem okozta igazi izzadtságszagot is lehet érezni.

A Narnia krónikái-Caspian herceg szerintem élvezhetőbb és maradandóbb alkotás lett elődjénél, továbbra is a gyerekközönségnek célozva; ám az a gyanúm, hogy erről a filmről már az éltesebb korosztály se vonul ki tüntetőleg a büfébe egy jóízűt trécselni a szomszédokkal. Egyedüli hibájaként a történet dinamikájában néha fellelhető csöppnyi lassúlást, a sziruposra sikeredett finálét és a digitálisan kreált lények kissé elnagyolt ábrázolás módját róhatnám fel -élükön a lassan elefánt méretűre növekedett Aslan oroszlánkirály papával. Összességében a film jól elszórakoztatott, s mindannyian türelmetlenül várhatjuk a folytatást!

{mosimage}

7/10

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 03. szerda, 23:32
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1