Oldalainkat 37 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A múmia - bakisszemmel
Írta: Kenobi   
2010. január 20. szerda, 19:47

mummy-the-01.jpgA múmia

Indiana Jones frenetikus sikerét meglovagolva, Stephen Sommers is megalkotta a maga kalandfilm sorozatát. Így született a Múmia franchise, aminek színvonala ugyan meg sem közelíti az öregedő régészprofesszort, mégis, családi szórakozásnak elsőrangú. Homok és piramisok, delejes ábrázatú papok és varázslat. Félelmetes felsorolás, tagadhatatlanul. Bennünket azonban nem olyan fából faragtak, hogy berezeljünk egy kis túlvilági misztikum látványától. Egyébként is, homokba dugtuk a fejünket. Következzen néhány baki a legelső részből, pusztán a gonoszkodás kedvéért.

mummy-the-02.jpg mummy-the-03.jpg
•    A film nyitójelenetében Théba városa közelében piramisokat láthatunk, csakhogy azok sohasem épültek a város körül. A forgatókönyvíró srácoknak a történelem nem lehetett erős oldaluk.

•    Benn a piramisban Beni árnyékát jól láthatóan nem a fáklya, hanem valamilyen másik fényforrás okozhatja. A fölvilágosító picit bealudhatott.

•    O’Conell rendszeresen jóval többet lő hatnál a hatlövetűjével. Megszámoltuk. Úgy látszik, ebben a filmben nemcsak a múmia bír varázserővel?

•    Az ősi Egyiptomban minden papnak le kellett borotválnia a teljes szőrzetét. Mindenhonnan. Ennek ellenére Imhotep és a papjai is rendelkeznek szemöldökkel. A bakivadászok ilyen apróságokkal is szőröznek!

•    A kódex formátumú könyvek a rómaiak uralkodása alatt jelentek meg először. Egyiptomban még a papirusztekercseket használták, tehát a Holtak könyve a filmben látható módon nem létezhetett. Szépnek azért szép, na.

•    Amikor Jonathant megtámadja egy bogár, Rick az ingén keresztül vágja ki az állatot a vállából. Később az Aranycsarnokban a férfi inge már sértetlen. Kalandoroknál a tű és cérna kötelező felszerelés lehet?

•    Amikor Evelyn elmagyarázza Ricknek és a bátyjának a mumifikálás lényegét, azt is megemlíti, hogy a szívet is kivették a helyéről. Mivel az egyiptomiak a szívre, mint a test központjára tekintettek, sosem tettek volna ilyet. A forgatókönyvíró srácoknak azon túl, hogy a történelem nem lehetett erős oldaluk, de még kegyetlenek is…

Kenobi

mummy-the-04.jpg


Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 18:02
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1