Oldalainkat 29 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Amerikai gengszter - bakisszemmel
Írta: Kenobi   
2010. március 25. csütörtök, 18:38
American-Gangster-baki_01Ridley Scott rendezőként szinte mindig sikeres. Gengszterfilmjében az addig dögledező műfaj kapott újabb lehetőséget. Russell Crowe és Denzel Washington macska-egér játéka igényes és remek szórakozást nyújt. Mondhatjuk összefoglalóan: a film tökéletes munka. De… Mielőtt elájulnánk a dicséretek halmozásától, szálljunk alá a fellegekből, és jusson eszünkbe, rettenthetetlen bakivadászok vagyunk. Álmatlan éjszakák sorát okozhatja károgó lelkünknek, ha nem találnánk az Amerikai gengszterben valami kötekedni valót, főleg úgy, hogy hemzsegnek benne a kisebb-nagyobb bakik.  Jöjjön hát a nagy leleplezés! Persze, a nyúlcipőnk ismét beélesítve, hisz bármikor felbukkanhat a sarok mögül Denzel, kezében egy géppityuval. Oszt, ra-ta-ta!!!

American-Gangster-baki_02

•    1968-ban Bumpy Johnson arról panaszkodik, hogy lassan minden sarkon McDonalds étterem lesz Harlemben. A valóságban a cég az első harlemi éttermét valamikor a hetvenes évek elején nyitotta meg. A jövőbelátás mindig nagy előny!

•    Néhány havas jelenetben jól látható a háttérben kivehető fákon a zöld, nyárias levélzet. A globális felmelegedés keze betette lábát.

•    Amikor Frank Lucas az utcán összezördül Tangóval, először egy 45-ös Coltot, majd pár pillanattal később már egy Browning Hi-Powert láthatunk a kezében. Ezen trükk megfejtése még a nagy mágusoknak is komoly fejtörést okoz.

•    A film sztorija szerint Frank Lucas 1976 és 1991 között végig börtönben volt. Pedig már 1981-ben szabadlábra került, de három évvel később ismét rácsok mögé dugták, és már csak ’91-ben engedték ki a börtönből. Hm. Ez biztos hosszú és bonyolult verzió lett volna a nézőknek.

•    Frank 1972-ben azért cseszi le az unokaöccsét, mert nem ment el a megbeszélésre a New York Yankees edzőjével, Billy Martinnal. A gubanc ott kezdődik, hogy Martin 1973-ig a Detroit Tigersnél dolgozott, és csak ’75-ben szerződött a Yankeeshez. Itt mindenki jövőbelátási képességgel rendelkezik?

•    A film végén, amikor Frank kiszabadul a börtönből, oly sokáig álldogál a börtönbejárat előtt a járdán, hogy ugyanaz a statiszta kétszer halad el előtte. Deja Vu! Hiba van a Mátrixban?

Kenobi

American-Gangster-baki_03
Módosítás dátuma: 2010. március 28. vasárnap, 08:51
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1