Oldalainkat 58 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Valkűr-bakisszemmel
Írta: sideswipe   
2009. június 26. péntek, 17:31
valkyrie_1.jpg Valkűr

Az Adolf Hitler elleni merényleteket feldolgozó filmek skálája legalább olyan széles, mint Tom Cruise mosolya. Amikor Bryan Singer rendező szereplőket keresett a Valkűr című filmjéhez, keresve sem találhatott alkalmasabb jelöltet az ezerfogú Tommy boynál. A scientológia  és az ismertség  nyomasztó súlyával hisztiző színész ugyan alaposan összekapta magát Stauffenberg szerepére, ám mindhiába a történelmi hitelességre való törekvés, filmjük mégis hollywoodi receptek alapján készült. A bakivadászokat természetesen nem akadályozta pár hősies tekintet, hogy felfedjék a film bakijait, amikből most néhányat leleplezünk. Továbbra is tartunk tettünk következményeitől, félve attól, hátha beállít hozzánk a sztár hittérítési szándékával.


valkyrie_2.jpg valkyrie_3.jpg
Stauffenberg a merénylet napjának reggelén borotválkozik, azonban a közeli felvételeken látszik, hogy már meg van borotválkozva. Mindezt csak a kamerának?
  • Egyes jelenetekben Stauffenberg ezredes nadrágján piros csíkokat látni,  ugyanakkor ilyet csak a tábornokok viseltek. Elcserélték a nadrágjukat?
  • Az a repülőgép amin Hitler érkezik – amit fel akarnak robbantani – egy hárommotoros Ju-52-es. A valóságban abban az időben Hitler egy négymotoros FW-200 „Condor”-on utazott. Egyik sem maradt fenn, ezért nem tudták felhasználni a film készítése során. Ejnye, csak fel kellett volna építeni.
  • A tűzharcban a hadsereg főhadiszállásán Stauffenberget a kezén találták el, míg a valóságban a vállán sérült meg. Hiányoztak a történelemórán?
  • Tom Cruise és Kenneth Branagh egy hosszú jelenetében tisztán látszik, hogy Cruise magasított talpú cipőt visel. Valószínűleg Stauffenbergnek ilyenre nem volt szüksége.
  • Különös, hogy mielőtt kivégeznék Stauffenberget és Haeftent legalább 3 embert lelőnek, de nem látni egyetlen csepp vért sem a földön. Még akkor sem látni egyetlen vérnyomot amikor Haeftent elviszik, miközben 6-10 golyót is belelőttek. Gyorsan takarítanak ezek a németek, na.

sideswipe

valkyrie_4.jpg valkyrie_5.jpg

Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 18:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1