Oldalainkat 30 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A Kaptár: Túlvilág (Resident Evil: Afterlife) - kritika
Írta: Kenobi   
2010. szeptember 12. vasárnap, 14:53
Resident-Evil_3A-Afterlife-01Negyedszerre nullázza bolygónkat a meglépett T vírus. Rendben, megszoktuk. Rágyúrtak a képi világra. Oké, elvárás. Dübörög a zene. Szuper, szaladjon a fülzsír! Néha harmatos, Pengére hajazó bunyó ébreszti bealudt nézőit. Dicséretes, a pihenés létfontosságú. De nem találom a történetet, ami pocakos hiányosság. Eszetlen és gyaka párbeszédek. Mindenütt ott esz a fene egy földalatti szuperlabort. Legalább már tudjuk: minden gondunk a tűsarkú macával indult, szakadó esőben. Pillanatra megvidultam, az Underworld akárhányat látom? Indítás tehát új verzió. Negyedik? Na mindegy, már belefásultam.  Ami viszont a legfájdalmasabb, a napszemcsi mögé bújó hideg gépi világ. Mert láttam már valahol. Lassítások, hátraszaltók, fegyverarzenál. Pofátlan lenyúlás. Aki még nem gyanítja, A Kaptár: Túlvilág nem lett más, mint a Mátrix zombis koppintása!

Anno tömeges takarítással indult a móka. Dirr-durr, hullott a férgese. Az embereket átváltoztatta rondaságokká a hírhedt vírus. Alice csak túlélte, mit túlélte! Egyre jobban erősödött. A harmadik epizódban már-már Jedi lovagokat megszégyenítő képességekkel birtokában randalírozott, aztán sejthettük, nem ússzuk meg folytatás nélkül!

Resident-Evil_3A-Afterlife-02

Most klónsereggel indítunk. Pedig a nőből még egy is sok! Aprítják a katonákat, a világvége sokadszorra fejünkbe sulykolva. Az emberiségnek még mindig nyekk. Csak épp rohadtul nagy a jövés-menés, túlélők állandóan akadnak.  Az épületek füstölögnek, a zombik láthatóan jó bőrben vannak. Alice bájos pofiján munkálkodik a kor, sminkje azonban időt és akciót álló! Haja is csak ritkán kócos. Kamerával és repcsijével szántja az eget, egy hiperaktív turista. Mond néhány okosságot, szerencsétlen néző pedig három dolgot tehet. Figyeltem a körülöttem ülőket. Páran kínosan feszengtek székükben. Én barom állat! Ilyenre jegyet kiadni? A rézbőrűbbje röhög, mert azt hiszi, lesz még valami fincsiség, meg különben is, fűtenek. A türelmetlenebbje vadlibának képzeli magát. Már a huszadik percben elhúztak a p..a. Így utólag, nekik lett igazuk.

Emlékeim szerint a harmadik rész azzal sokkolt, hogy a vírus nyomán kiszáradtak az óceánok, elsivatagosodott a Föld, mondjuk úgy, nagy homokozó lett. Tegye föl a kezét, aki jelen vacakban két centi sivatagot látott? Tengerek, erdőségek, fenséges alaszkai táj. Zöldségek. Nem azzal gyüvök, ez lenni baj, csak valahol oda a következetesség, a hitelesség. Na persze, ismeretlen fogalom, hisz a Kaptár franchise sosem igényes kidolgozásáról, netán magvas mondanivalójáról vált híressé. Kell a vér, agyatlan öldöklés a népnek. Nem is baj, inkább azannya! Kiélhetjük gyilkos vágyainkat, ugrálhatunk a fröcsögő vérszökőkutak elől, lerághatjuk körmeinket, és drukkolhatunk izzadtságunkban tocsogva, sikerül-e meglépni a főszereplőknek?

Resident-Evil_3A-Afterlife-03

A negyedik felvonás pont azokkal a megoldásokkal nem él, amiért elődjeit megszerettük. Túlzásba vitt Mátrix rajongás mögött érződik a rendezői kétségbeesés. Merre és milyen irányba terelje filmjét? Folytatás lesz, az hétszentség. Nem káromkodtam, csak picit. Szóval, minden látványossága mellett, a Túlvilág sajna üres film lett.

Összegzés: Olyan dzsé kategória, tékába való agyatlan maszat, ilyesmi. Élőhalott uraságok korzóznak a börtön környékén, talán nagygyűlés? A túlélők láthatóan jó bőrben vannak, zombiéknál divat lett a szájból előbújó rosseb. Na meg ott az a háromméteres tag, hatalmas fejszével kezében. Ő kifene? Mint rebegtem, nagy nulla sztori. Semmilyen és értékelhetetlen színészek. Nagyon bírom, hogy a szereplők között mindig bombázó csajok vannak. Miért nem egy ötvenéves, száznegyven kilós, bibircsókos képű ronda nyanya a túlélő? Tonna Rozi rémisztő lenne, horror és még a zombik is jóllaknának. A díszpinty főgonosz roppant elegáns. Kavar, mint biliben a forgószél, viszont röhejes. Paul W.S. Andersonról régóta tudjuk, él-hal a robbanásokét. Abból nincs hiány, másból. A digitális munkákban is van kötekedni való. Teremtményeik mesterkéltek, gyakran művi látványvilág. Fanatikus Kaptár rajongóktól bocsi, de a játék alapjaiban gyalázva. A legújabb förmedvény a béka segge alatt. Nagy kár.

5/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. szeptember 20. hétfő, 16:57
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1