Oldalainkat 51 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A sötétség határán - Edge of Darkness - kritika
Írta: lidi   
2010. március 12. péntek, 14:29
edgeofdarknesskritikaŐszibarackos,ketchupos ,csípős csirke…Kedves Olvasóim, itt a lecke, a feladat, amire vártak, és ami megmozgatja esetlegesen szunnyadó szürkeállományuk minden agysejtjét... Mire gondol a cikk írója,amikor ezt a címet adja egy írásnak ami a sötétség határán című filmről szól? A helyes megfejtéseket az  [email protected] e-mailre várom. Picit komolyabbra váltva: nagyon vártam a filmet és meg is kellett küzdenem egy nagyra becsült kollégával azért, hogy most én írhassam le itt a filmoldal.hu keretei között: Mel Gibson visszatért!! A visszatérést természetesen színészként értem, hisz producerként, rendezőként láthattuk többször. Hogy erre mi késztette nem tudjuk, talán isten, talán az alkohol (ugye tudjuk, e kettő elég jelentős az életében), vagy csak az ilyen munka hiánya,mindenesetre itt van kérem szépen.

Néhány ránccal többel, de ugyanaz a színészi teljesítmény mint előtte jellemezte őt. Mondhatnánk erre, teljes siker a visszatérése, hisz talentuma mit sem változott, azonban valami mégis kopott az évek során. Furcsa, kétpólusú filmet választott erre az alkalomra, mely nem is használta annyira azt belőle, amiben a nagy: a karakterjátékot!

Nagyot hibázott azonban a színészóriás ezzel a filmválasztással. Mondjuk ki: nem méltó hozzá! Mindenki tudja, elismeri a képességeit épp ezért valami nagyot, valami lélegzetelállítót várt volna tőle  nép. Ehelyett mit kaptunk? A címben foglalt szellemi táplálékot, melynek ízei nem értek össze, az összetevők kiforratlanok és egymást kioltják.

edgeofdarknesskritika_1
Nagyon sajnálom a lelőtt lányt, azonban  pár dolgot látni kell ha nagyot akarunk alkotunk:

1. Attól hogy egymás mellé dobáljuk több műfaj jellemzőit (krimi attitűdök, drámai visszaemlékezések, folyamatos nyomozás, csavaros összeesküvések), attól az a film még nem lesz műremek, sőt a hevenyészett társítások gyakran nem érik el céljukat. (ez esetben sem)

2. A végy egy jó színészt és a többi mellékes nem állja meg a helyét (nem tudom Gibson úrnak miért a saját bőrén kellet ezt megtapasztalnia)

3. Nagy kihagyás után egy nagy művésztől a nézősereg csodát, de minimum egy év filmjét várna. (nem értem miért siette a választást, igazán kivárhatta volna a nagy „Ő”-t)

4. Nem éri meg folyamatosan erőlködni azon hogy egy film kilépjen műfaji keretei közül és valami nagyot alkosson, látszik az erőlködés és érződik az izzadságszag a nézőtéren.

A film tartalmáról nem írok sokat mert az adatlapon megtalálható és nem túl bonyolult történet révén további magyarázatot nem igényel. Azt azonban megerősítem két dolog látszik a filmen. Az egyik, hogy lehet rosszul választani kedves Riggs nyomozó, de be kell ismerni a bakit utána, nem nyilatkozatokban túlmisztifikálni a dolgokat. A másik tanulság a rendezésé (Martin Campbell) , szakácsnyelven szólva: ”hiába teszünk a pörköltbe szarvasgombát és drága fűszereket az még nem lesz más csak egy elrontott kaja”

Sajnos ez is az …egy elrontott film…

5/10
Módosítás dátuma: 2010. március 18. csütörtök, 10:34
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1