Oldalainkat 62 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
A sötétség határán - Edge of Darkness - kritika
Írta: lidi   
2010. március 12. péntek, 14:29
edgeofdarknesskritikaŐszibarackos,ketchupos ,csípős csirke…Kedves Olvasóim, itt a lecke, a feladat, amire vártak, és ami megmozgatja esetlegesen szunnyadó szürkeállományuk minden agysejtjét... Mire gondol a cikk írója,amikor ezt a címet adja egy írásnak ami a sötétség határán című filmről szól? A helyes megfejtéseket az  [email protected] e-mailre várom. Picit komolyabbra váltva: nagyon vártam a filmet és meg is kellett küzdenem egy nagyra becsült kollégával azért, hogy most én írhassam le itt a filmoldal.hu keretei között: Mel Gibson visszatért!! A visszatérést természetesen színészként értem, hisz producerként, rendezőként láthattuk többször. Hogy erre mi késztette nem tudjuk, talán isten, talán az alkohol (ugye tudjuk, e kettő elég jelentős az életében), vagy csak az ilyen munka hiánya,mindenesetre itt van kérem szépen.

Néhány ránccal többel, de ugyanaz a színészi teljesítmény mint előtte jellemezte őt. Mondhatnánk erre, teljes siker a visszatérése, hisz talentuma mit sem változott, azonban valami mégis kopott az évek során. Furcsa, kétpólusú filmet választott erre az alkalomra, mely nem is használta annyira azt belőle, amiben a nagy: a karakterjátékot!

Nagyot hibázott azonban a színészóriás ezzel a filmválasztással. Mondjuk ki: nem méltó hozzá! Mindenki tudja, elismeri a képességeit épp ezért valami nagyot, valami lélegzetelállítót várt volna tőle  nép. Ehelyett mit kaptunk? A címben foglalt szellemi táplálékot, melynek ízei nem értek össze, az összetevők kiforratlanok és egymást kioltják.

edgeofdarknesskritika_1
Nagyon sajnálom a lelőtt lányt, azonban  pár dolgot látni kell ha nagyot akarunk alkotunk:

1. Attól hogy egymás mellé dobáljuk több műfaj jellemzőit (krimi attitűdök, drámai visszaemlékezések, folyamatos nyomozás, csavaros összeesküvések), attól az a film még nem lesz műremek, sőt a hevenyészett társítások gyakran nem érik el céljukat. (ez esetben sem)

2. A végy egy jó színészt és a többi mellékes nem állja meg a helyét (nem tudom Gibson úrnak miért a saját bőrén kellet ezt megtapasztalnia)

3. Nagy kihagyás után egy nagy művésztől a nézősereg csodát, de minimum egy év filmjét várna. (nem értem miért siette a választást, igazán kivárhatta volna a nagy „Ő”-t)

4. Nem éri meg folyamatosan erőlködni azon hogy egy film kilépjen műfaji keretei közül és valami nagyot alkosson, látszik az erőlködés és érződik az izzadságszag a nézőtéren.

A film tartalmáról nem írok sokat mert az adatlapon megtalálható és nem túl bonyolult történet révén további magyarázatot nem igényel. Azt azonban megerősítem két dolog látszik a filmen. Az egyik, hogy lehet rosszul választani kedves Riggs nyomozó, de be kell ismerni a bakit utána, nem nyilatkozatokban túlmisztifikálni a dolgokat. A másik tanulság a rendezésé (Martin Campbell) , szakácsnyelven szólva: ”hiába teszünk a pörköltbe szarvasgombát és drága fűszereket az még nem lesz más csak egy elrontott kaja”

Sajnos ez is az …egy elrontott film…

5/10
Módosítás dátuma: 2010. március 18. csütörtök, 10:34
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1