Oldalainkat 58 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Crazy Heart kritika
Írta: flilla   
2010. május 11. kedd, 16:34
crazyheart1Ezen a héten is elgondolkodtatott a filmválasztás, vajon az Emlékezz Rámmal szenvedjek 2 órán át, ami valószínűleg több embert foglalkoztat, hiszen egyrészt a napokban került vetítésre, másrészt pedig korunk tinisztárja, Robert Pattinson fakasztja sírásra a sikongó lányokat a vászon előtt. Nem e mellett döntöttem, hanem egy olyan filmet vadásztam elő, amit sajnos csak dvd-n lehet látni magyar nézőknek, ennek ellenére azt hiszem, megéri ellazulni egy maihoz hasonló esős napon, a nappali kanapéján Jeff Bridges country-életrajzi drámájával, a Crazy Hearttal. Számomra Bridges 1993-as Nyom nélkül thrillere óta tartozik a ’talomban levő kedvenc’ színészeim közé. Valahogy sose tudott felkerülni a toplista élére, és szerintem sokan hasonlóan vannak vele. Tagadhatatlan, hogy nagyszerű színész, mégsem rajong érte őrült módon az ember, sokkal inkább biztosra vehetjük azt, hogy jó filmet láthatunk, ha már ő is szerepel benne. Valószínűleg erre alapozott az elsőfilmes rendező, Scott Cooper is, aki páratlan szereposztást hozott össze ehhez a független filmhez.

Bad Blake alkoholista, szétesett country legenda, aki évek óta nem írt már új dalt, és útszéli kocsmákban kénytelen fellépni a szűkös megélhetéséért, melyek gyakran egy napnyi utazásra vannak egymástól. Egyik fellépésekor találkozik a fiatal újságírónővel, aki meglátja a szakállas, lepukkant fickó képe mögött az érző embert, akibe beleszeret. Vajon segít neki a lány szerelme, szeretete? Magára talál ismét, vagy tovább süllyed a feledés homályába?

crazyheart3
Nem kell a témától, a forgatókönyvtől túl sokat várni, hisz ez a film valójában Jeff Bridges megkoronázásához kellett. Persze, ez túl sarkos kijelentés, azonban tény, hogy a tartalmát sem kell figyelembe venni ahhoz, hogy a színészi játékokkal kiemelkedve, egy élvezhető filmet lássunk. Magával ragadó dráma, annak ellenére, hogy helyenként lassú, komótos léptekkel halad előre. Bridges pedig méltán megérdemelte a legjobb férfi főszereplőjének járó Oscar díjat az idei díjkiosztón. Ott, ahol az ellenfél, George Clooney maga is az őrült alkoholista megformálására voksolt.

A Crazy Heart egy rendkívül színészközpontú, keserédes dráma, melynek helyszíne többnyire a kietlen forró sivatagi tájak végtelen hosszú útjai. Főszereplője, a dupla whiskey-t vedelő megtört énekes, és akik ehhez asszisztálnak, Colin Farrell, Maggie Gyllenhaal, és Robert Duvall.

gomb hq

7/10 pont
Módosítás dátuma: 2010. május 15. szombat, 09:44
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1