Oldalainkat 79 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Monsters - kritika
Írta: Kenobi   
2010. október 01. péntek, 08:27
Monsters_10011Szörnyvesézés következik... Ilyen a film, amikor mellényúlnak. Nem, másképp fogalmaznék. Parasztvakítás, de rendesen. Csalódás lett a cucc, amiért felfokozott várakozásom lehet ludas. Mert az előzetesek, a csinnadratta ütött brutál módon. Áá… Túl a negatív élményen, már az sem érdekel, hol a fenében lehet élet a világűrben. Inkább reménykedem, egyszer idetévednek és elfogyasszák reggelire ennek a ramatynak készítőit. Mondhatnám úgy is, estem pofára orbitálisan. Pedig a témában ott a kiugrás. Egyvalamivel azonban nem kalkuláltam, zsebpénzből készült mozik ritkán lesznek blockbusterek, fogyasztható tömegszennyek.

Na… Most rögvest cáfolni készülök önmagam. Ellenpéldaként ott az Ideglelés, készült apróból, lett bazi nagy mani. Utáltam. Hideglelésem lett. Újabban paranormálatlanul feszengünk, és akkor említsük meg a kameracidrizések nagymesterét! A Cloverfield legnagyobb előnye, simán kitisztítja gyomortartalmunkat: nehéz megállni hányás nélkül. Vannak persze matrózok is, tengeribetegségre fittyet hányó gumibelűek, de a többségünk veszett rókázásba kezd, a kamera meg őrült csuklásba. Kivétel a District 9, az legalább profi munka. Nos, némi adalék, mi várhat szegény nézőre a Moslék, bocsánat, a Monsters megtekintése közben. Nem sci-fi, nem is akció. Thrillernek lepkefing, horrornak? Tényleg az. Túlélése kihívás. Az előbb felsorolt mutatványoknak vastagon tiszteleg, érjük be ennyivel. Kérem, mostan megizélt filmünk egy unalommal fűszerezett road movie. És akkor udvarias voltam.

Monsters_10012

Igen, a nagyjából két főt számláló szereplőgárda a karantén árnyékának földjén veszett bóklászásba kezd. Utaznak a hülyéi. Minden létező járművön. Nem sorolnám, de a hernyótalpas talicska és az atommeghajtású léghajó kivételével szinte az összes járművön előfordulnak. Közben pofáznak, mert mit csináljanak szegények? A lények polipokra emlékeztető dögök. Hatalmasak és veszélyesek, csápok, nyúlványok. Úgy néznek ki, mint a múlt század hatvanas éveiben dühöngő japán sci-fik szörnyei. Mellesleg imádják a tévét, nekem ez jött le. A karantén zóna határán helikopterek és repülők zajonganak. Kettesével, hármasával húzzák a csíkot. Néha kombinálva, de gyanúsan ugyanazon útvonalon. Időnként szétbombázott romhalmazok emlékeztetnek a veszélyekre. Közben azon agyaltam, ilyen tízóraiból összedobott kiscsicskának miből telik düledező épületekre? Hő, fifikás vagyok, rájöttem: nem pusztulás nyomai azok ember! Építkezések! Csak fordítva nézzük. He-he.

Akció, mozgalmasság gyakorlatilag nuku. A főszereplő srác végig csetteg fényképezőgépével. Már azon a határon voltam, fogom a cipőmet, s odab@szom a fejéhez. Talán megérezték lábszagomat, lehet nem, de gázmaszkot ragadtak. Szépek így, tagadhatatlanul.

Valóban, nemszeretem dolgokat pötyörésztem eddig. Pedig úgy szeretnék írni mást is. Emberi konfliktusok és sorsok omlanak össze a lények okozta pokolban. Az utóbbi évtized legmarkánsabb színészi teljesítményeit látjuk, vagy forradalmi trükkök tömkelege ejtett ámulatba. Epic zene, könnyezve ájultam magam alá. Hát ehhez hasonló dicsőségeket kéne, csak egy baj van, mindez hazugság. Így marad a szomorú valóság, keményen felejthető film. Legfeljebb nem létező spanyol tudásomat csiszolgattam.

Monsters_10013

Összegzés: Amikor pénztelenségből nyögnek valamit, nagyon újszerűvel kéne előrukkolni. Az elején úgy kezdtem, a felemlegetett filmek mivel vakították a publikumot. Egyszer volt Budán kutyavásár, bár láttunk már karón varjút. Talányosságom oka, háttérben munkálkodik bennem egy sunyi gondolat. Mert mi van akkor, ha pont az a cél, megvezetni mindenkit? Na mindegy, nem kétlem, lesznek majd, akiknek tetszik. Imádják a sétafikát, homályban mászkáló lényeket, és azon emberi drámákat, amely szintjéhez most képtelen voltam felnőni. Nekem kevés, semmilyen, gyötrődés minden perce. Önsanyargatóknak javasolnám, edzésül.

4/10

Kenobi
Módosítás dátuma: 2010. október 06. szerda, 18:48
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1