Oldalainkat 53 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Kate Hudson
Kate Hudson

katehudson1.jpgSzületési név: Kate Garry Hudson
Foglalkozása:  filmszínésznő
Született: 1979. április 19.
Születési hely: Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok USA
Testvére: Oliver Hudson, színész
Szülei: Goldie Hawn, Bill Hudson
Tanulmányai: New York University, félbehagyva
Magassága: 1,68 m
Családi állapota: elvált, Chris Robinson /2000-2007/
Gyerekei: házasságából egy fia született, RyderKate Garry Hudson (1979. április 19.) amerikai színésznő. 2000-ben vált széles körben ismertté, miután eljátszotta Penny Lane szerepét a Majdnem híres című filmben, ami Oscar-jelölést hozott neki. Azóta vezető hollywoodi színésznővé érett, számos sikerfilmben feltűnt, köztük a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alattban és A titkok kulcsában.
Kate Hudson Los Angelesben született Bill Hudson (énekes, komikus és a Hudson Brothers tagja) és Goldie Hawn lányaként. Hudson szülei tizennyolc hónappal születése után elváltak, ő és bátyja, a szintén színész Oliver, Coloradóban nevelkedett anyjával és anyja régi barátjával, Kurt Russellel. Mivel Kate biológiai apja élete legnagyobb részében nem volt jelen, elidegenedtek egymástól, így Russellt tekinti apjának. Anyját úgy írta le, hogy ő az „a nő, akitől a legtöbbet tanultam, akire felnézek, aki olyan módon irányította életét, amire felnézhetek”. Kate-nek három féltestvére van, Emily és Zachary Hudson apja új házasságából Cindy Williams színésznővel, és Wyatt, aki Kurt Russell fia. Hudson unokatestvére Sarah Hudson énekesnő.
kate-hudson.jpg
Hudson magyar, olasz és ashkenazi zsidó származású,s az anyai nagyanyja zsidó vallásának jegyében nevelték;családja szintén gyakorolta a buddhista vallást. Hudson a santa monicai Crossroads iskolában diplomázott 1997-ben. Felvették a New York Universityre, de végül a színészi pályát választotta helyette.

Hudsonnek az áttörést Cameron Crowe 2000-es filmje, a Majdnem híres hozta meg, amiért a legjobb női mellékszereprő kategóriában Oscar-díjra jelölték. Ez előtt szerepelt a kevésbé ismert Pletyka című tini-drámában és a 200 szál cigiben, ami egy újévkor játszódó vígjáték számos ismert színésszel. Pályája korai szakaszát és sikerét illetően Hudson megjegyezte, hogy keményen dolgozik, s nem akarja, hogy jól ismert szüleivel hozzák összefüggésbe.
kate_hudsondec_02_2007.jpg
Hudson visszautasította Mary Jane Watson szerepét a 2002-es Pókember című filmben, helyette A gyávaság tollai című történelmi romantikus remake-ben szerepelt, amit sem a kritika, sem a közönség nem fogadott kedvezően. A következő filmje, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt elnevezésű romantikus komédia nagy sikernek örvendett a mozikasszáknál, több, mint 100 millió dollárt kasszírozva 2003 első felében. Ezt követően néhány további romantikus vígjáték következett, az Alex és Emma – Regény az életünk és a Kisanyám, avagy mostantól minden más; egyik sem ért el említésre méltó eredményeket.

Kate neve fémjelezte A titkok kulcsa című 2005-ös misztikus thrillert. A 43 millió dolláros költségvetésű film jól szerepelt a pénztáraknál, világszerte 91,9 milliót hozva a készítőknek. Hudson további filmje, az Én, a nő és plusz egy fő, melyben Owen Wilson és Matt Dillon mellett látható, szintén jó fogadtatásra lelt az anyagiak tekintetében, csak hazájában 75 millió dollárt keresett.

2007-ben Hudson rendezőként is kipróbálta magát a Cutlass című rövidfilmmel, aminek a forgatókönyvét is maga írta. A produkcióban feltűnt Kurt Russell, Chevy Chase, Dakota Fanning és Virginia Madsen is. A Bolondok aranyában újfent Matthew McConaughey partnere volt.

2008 szeptemberétől látható a My Best Friend's Girlfriend című vígjáték. Az A Dream of Red Mansions-ben Hudson Diana Mellorst alakítja, egy valóban élt fotóriportert, aki Kínába költözött és kommunistává vált. A film 2009-ben került a mozikba, akárcsak a Bride Wars című komédia és egy dráma, a Big Eyes.
kate-hudson-thinking-of-ha.jpg
2000-ben Hudson feleségül ment Chris Robinsonhoz, a The Black Crowes frontemberéhez. 2004. január 7-én fiuk született, akit Ryder Russell Robinsonnak hívnak. A pár abban a házban élt, ami egykor James Whale rendezőjé volt, s együtt utaztak Hudson filmforgatásaira és Robinson zenei turéjaira. 2006. augusztus 14-én Hudson szóvivője bejelentette, hogy a pár különvált, aminek feltételezett oka volt, hogy Hudson közel került az Én, a nő és plusz egy fő-beli partneréhez, Owen Wilsonhoz. 2006. november 18-án, Robinson beadta a válási papírokat, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva.[12] A válást 2007. október 22-én véglegesítették. Hudson és Wilson kapcsolata 2007 májusában ért véget. Válása után több barátja is volt, de jelenleg nincs komoly párkapcsolata.

Kate Hudson - Díjak és jelölések


2001 - Golden Globe-díj - a legjobb női epizódszereplő (Majdnem híres)
2001 - Oscar-jelölés - a legjobb női epizódszereplő (Majdnem híres)

Kate Hudson filmek

2009 - Nine
2009 - A csajok háborúja (Bride Wars)     
2008 - A spanom csaja (My Best Friend's Girl)     
2008 - Bolondok aranya (Fool's Gold)
2006 - Én, a nő és plusz egy fő (You, Me and Dupree)
2005 - 14 óra (14 Hours)
2005 - A titkok kulcsa (The Skeleton Key)
2004 - Kisanyám, avagy mostantól minden más (Raising Helen)
2003 - Válás francia módra (Le Divorce)
2003 - Alex és Emma - Regény az életünk (Alex & Emma)
2003 - Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (How to Lose a Guy in 10 Days)
2002 - A gyávaság tollai (Four Feathers)
2000 - Hódító Adam (About Adam)     
2000 - Dr. T és a nők (Dr. T and the Women)
2000 - Pletyka (Gossip)
2000 - Majdnem híres (Almost Famous)
1999 - 200 szál cigi (200 Cigarettes)
1998 - A világ legnagyobb tölcsére (Desert Blue)

 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1