Oldalainkat 19 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Philip Seymour Hoffman
Philip Seymour Hoffman


philip_seymour_hoffman.jpgSzületési név: Philip Seymour Hoffman
Foglalkozása: színész,
Született: 1967. július 23.
Születési hely: Fairport, NY
Testvérei: Gordy Hoffman, Jill Hoffman, Emily Hoffman
Tanulmányai: BFA Drama, Tisch School of Drama, New York University (1989)
Magassága: 1.77 cm
Családi állapota: Mimi O'Donnell
Gyerekei: Cooper Alexander
Fan posta:philip_seymour_hoffman1.jpgPhilip Seymour Hoffman a New York állambeli Rochesterben született 1967. július 23-án. A Hoffman famíliában ő volt a második gyermek, volt egy nővére, Jill, majd világra jött öccse, Gordy, és húga, Emily is. A családfő, a Xerox cég egykori ügyvezető igazgatója protestáns volt, felesége, a bírónő Marilyn O'Connor pedig katolikus, de egyikük sem törekedett arra, hogy gyermekeiket vallásosan neveljék, azt viszont megkövetelték, hogy jól tanuljanak.Philippel sem akadt probléma, s még arra is maradt ideje, hogy középiskolai tanulmányai mellett elkezdjen birkózni. Kiváló eredményeket ért el a sportágban, ám nemsokára nyaksérülést szenvedett, és fel kellett hagynia kedvenc időtöltésével. Ellenben keresett más valamit, és jelentkezett a színjátszókörbe. Több iskolai produkcióban szerepelt, és egyre inkább úgy érezte, a színészet annyira érdekli, hogy e téren akarja tovább képezni magát.

Pincér, úszómester, árufeltöltő

philip_seymour_hoffman2.jpgA New York-i Egyetem Laurence Tischről elnevezett karára iratkozott be, ahol 1989-ben, dráma szakon szerzett diplomát. Akár tanár is lehetett volna belőle, de inkább színpadra akart lépni, ezzel azonban még várnia kellett egy kicsit. Mielőtt belevágott a színészi pályafutásba, Hoffman volt pincér, úszómester, árufeltöltő egy élelmiszerboltban. A fiatalembert meglehetősen frusztrálta, hogy nem akar beindulni a karrierje, ezért alkohollal és droggal próbálta enyhíteni a feszültségét, de szerencséjére időben észbe kapott, és rehabilitációs kezelésre kezdett járni. Sikeresen leszokott, és ez önbizalommal töltötte el, philip_seymour_hoffman3.jpgnemsokára színpadra is lépett és hamarosan kamera elé állhatott. Első filmszerepét 1991-ben Amos Poe Triple Bogey on a Par 5 Hole című mozijában játszotta.Majd a Páratlan prédikátor és az Egy asszony illata következett, főleg az utóbbiban hívta fel magára a figyelmet, mint Chris O’Donnell bajkeverő osztálytársa. A főszereplő, Al Pacino Oscar-díjat kapott, a legjobb film kategóriában is jelölték az alkotást, és Philnek egyáltalán nem jött rosszul, hogy a gárda tagja volt, hiszen most már jelentősebb szerepekre kérték fel például a Nesze semmi, fogd meg jól , a Senki bolondja, a Twister és A szerencse zsoldosai című filmekben.


A jópofa amerikai

philip_seymour_hoffman4.jpgHoffman kedveli a hétköznapi, esetlen, sőt negatív figurákat. Épp egy ilyen karakterrel hívta fel magára a figyelmet a Boogie Nightsban, amelyben a Mark Wahlberg által életre keltett pornósztár pufók szerelmét formálta meg, A nagy Lebowskiban idegesítő titkár volt, A tehetséges Mr. Ripleyben Freddie Miles, a gusztustalanságig közönséges, mégis jópofa amerikai, A boldogságtól ordítaniban a pszichopata Allent alakította, aki obszcén telefonhívásokkal zaklat embereket. Joel Schumacher Hibátlanokjában Robert De Niro partnere volt, itt nemi operáció előtt álló, homoszexuális transzvesztita férfit játszott, és Golden Satellite díjat kapott érte.A vörös sárkányban kphilip_seymour_hoffman5.jpgötekedő újságíró bőrébe bújt, a Hideghegyben bővérű prédikátorként nyűgözte le a nézőket, a Derült égből Pollyban egy egoista, tahó színész figurájában váltott ki kuncogást a nézőkből.Hoffman a való életben persze tökéletesen távol áll filmbeli karaktereitől.Barátságos társasági ember, színpadon is emlékezetes alakításokat nyújtott, például az off-Broadwayn Arthur Miller Hosszú út az éjszakába című drámájában, amelyért Tony-díjra is jelölték. A New York-i LAByrinth Theater Jesus Hopped the A Train című darabjában nemcsak szerepelt, hanem művészeti rendező is volt, itt ismerkedett meg Mimi O'Donnell jelmeztervezővel, akivel hamarosan összeköltözött, és 2003-ban megszületett a fiuk, Cooper Alexander.


Capote: díjeső 2006-ban

philip_seymour_hoffman6.jpgDe közben más jelentős esemény is történt Phillel, ugyanis Bennett Miller, aki eddig reklám- és dokumentumfilmeket rendezett, felkérte a Capote címszerepére.A történet kezdetén Truman Capote, az Álom luxuskivitelben írója kezébe akad a New York Times hátoldalán megjelent újságcikk. A cikk a kansasi Clutter farmercsalád lemészárlásáról szól. A különleges történet felkelti Capote figyelmét, akinek sikerül rábírnia a The New Yorker magazint, hogy ellenőrizhesse feltevését, amely szerint a megfelelő író a valóságot is képes ugyanolyan megragadóan ábrázolni, mint a fikciót Capote Kansasbe utazik gyermekkori barátjával, a Catherine Keener által alakított Harper Lee-vel, aki a Ne bántsátok a feketerigót! írójaként nyert Pulitzer-díjat. Az írónak sikerül megnyernie a helyiek bizalmát, és sok fontos részlet birtokába jut. Amikor elfogják a gyilkosokat, Capote meglátogatja őket a börtönben, és amint egyre jobban megismeri a őket, rájön, hogy amit korábban egy újságcikkre tartott elegendőnek, az immár könyvvé nőtte ki magát, és ebből születik meg a világsikert aratott Hidegvérrel.Hoffman lelkiismeretesen készült fel a szerepre. - Kiürítettem otthon egy szobát, nem maradt benne semmi, csak az üres falak, meg egy szék és egy kisasztal. A forgatás kezdetéig vagy négy hónap telt el úgy, hogy minden nap philip_seymour_hoffman8.jpgeltöltöttem itt pár órát. Eleinte olvasnivalót vittem be, áttanulmányoztam minden interjút, írást, nyilatkozatot, amit Capote valaha adott. Elolvastam mindent, amit írt. Aztán bevittem egy videót, és végignéztem, ami felvétel megmaradt róla. De ezután jött a neheze. Végül már semmit nem vittem be a szobába: teljes magányban, teljes csöndben, gondolatban készültem a szerepre. Koncentráltam. Vagy egy hónap telt el így. Aztán jöhetett a forgatás, ami mindennek az ellenkezője volt: az úgy megizzasztott, mintha marathont futottam volna.Az erőfeszítés meghozta a gyümölcsét, a filmet és persze Philt is díjakkal halmozták el, többek között Golden Globe-ot és a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat kapott.


Gonosztevőként a Mission: Impossible III-ban

philip_seymour_hoffman7.jpgHofmann azonban nem pihen a babérain, a Mission: Impossible III.-ban egy rejtélyes és rendkívül veszélyes gonosztevőt alakít, aki elsősorban nem a világot fenyegeti, hanem a Tom Cruise által életre keltett Ethan Hunt frissen eljegyzett bájos menyasszonyát...Következő filmje, a Tamara Jenkins által The Savages távol áll a kalandfilmtől - Phil egyébként is jobban kedveli a dráma műfaját. Laura Linney és Hoffman testvérpárt játszik benne, akiknek gondoskodniuk kell megbetegedett apjukról, aki gyerekkorukban molesztálta őket...Bár az Oscar-díj révén híres lett, Hoffman egyszerű ember maradt, metróval jár, nem kedveli az öltönyt és nyakkendőt, imádja párját és kisfiát, de nem akar házasságot kötni, mivel szerinte a papír nem fontos, ha a partnerek szeretik egymást.

Forrás: PremierPark

philip_seymour_hoffman9.jpgphilip_seymour_hoffman10.jpgphilip_seymour_hoffman11.jpgphilip_seymour_hoffman12.jpg

Díjak és jelölések:

2006 - Oscar-díj - a legjobb színész (Capote)
2006 - Golden Globe-díj - a legjobb drámai színész (Capote)
2009 - Oscar-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Kétely)
2009 - Golden Globe-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Kétely)
2008 - Oscar-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Charlie Wilson háborúja)


Filmjei:

2009 - Rockhajó (The Boat That Rocked)
2008 - Kétely (Doubt)
2007 - Apu vad napjai (The Savages)
2007 - Mielőtt az ördög rádtalál (Before the Devil Knows You're Dead)
2007 - Charlie Wilson háborúja (Charlie Wilson's War)
2006 - Mission: Impossible 3. (Mission: Impossible III)
2005 - Öregdiák nem véndiák (Strangers With Candy)
2005 - A múlt fogságában (Empire Falls)
2005 - Capote
2004 - Derült égből Polly (Along Came Polly)
2003 - Hideghegy (Cold Mountain)
2003 - Owning Mahowny
2002 - Love Liza
2002 - Az utolsó éjjel (25th Hour)
2002 - Vörös Sárkány (Red Dragon)
2002 - Kótyagos szerelem (Punch-Drunk Love)
2000 - Ennyi! (State and Main)
2000 - Majdnem híres (Almost Famous)
1999 - Magnólia (Magnolia)
1999 - Hibátlanok (Flawless)
1999 - A tehetséges Mr. Ripley (The Talented Mr. Ripley)
1998 - Csodaország, Végállomás (Next Stop Wonderland)
1998 - A nagy Lebowski (The Big Lebowski)
1998 - Patch Adams
1998 - Amerikai bérgyilkosnő (Montana)
1998 - A boldogságtól ordítani (Happiness)
1997 - Boogie Nights
1996 - Twister
1995 - A szerencse zsoldosai (Hard Eight)
1994 - Az őzgida (The Yearling)
1994 - Ha a férfi igazán szeret (When A Man Loves A Woman)
1994 - Senki bolondja (Nobody's Fool)
1993 - Nesze semmi, fogd meg jól! (Money for Nothing)
1992 - A stukker (My New Gun)
1992 - Egy asszony illata (Scent of a Woman)
1992 - Páratlan prédikátor (Leap of Faith) 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1