Oldalainkat 35 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Jön A csirke, a hal és a királyrák
2008. december 28. vasárnap, 18:43
hírek 12.28 01.jpg
2009. január 15-én kerül a hazai mozikba az első gasztronómiai thrillerként aposztrofált spanyol dokumentumfilm, A csirke, a hal és a királyrák. A bemutató alkalmából Budapestre érkezik a film főszereplője, Jesús Almagro spanyol szakácsbajnok, aki a Magyarország Legjobb Étterme díjat is átadja a Dining Guide Díjkiosztó Gáláján. Jose Luis López-Linares filmjét a 2008-as Berlini Filmfesztivál Speciális és Kulináris szekciójában vetítették először. A film a Budapest Film KultúrSokk Doku sorozatában jelenik meg.
A legendás Paul Bocuse által alapított Bocuse d'Or-t 1987 óta minden második évben megrendezik. Olyan eseménye ez a nemzetközi gasztronómiának, mint a sportnak az olimpia. A két nap alatt 24 szakács, számos nemzet küldötte méri össze a tudását. Öt és fél órája van minden versenyzőnek arra, hogy elkészítsen az előre megadott fő alapanyagokból egy ételsort. 2007-ben ez a halibut nevű halfajta, a csirke - a híres bresse-i csirke -, és a királyrák volt. A halat a királyrákkal kellett párosítani és a csirke külön szerepelt, ezen kívül még három köret elkészítése is kötelező volt, de azokat már a szakácsok fantáziájára bízták. 2006 hispán bajnoka, Jesús Almagro volt a nyilvánvaló választás a spanyolok részéről. Csak a napi fárasztó tréningek adhatják azt a reményt, hogy képes lesz helytállni a versenyen és dicsőséget hozni hazája gasztronómiájának. Almagro nem egy arrogáns, önhitt alak, aki félistennek képzeli magát a konyhában, hanem kemény munkása, robotosa a konyhának. Óriási türelemmel és alázattal tűri spanyol kollégáitól és a korábbi Bocuse d’Or versenyzőktől a kíméletlen kritikát, de nem bírja a feszültséget, a közönség bíztatása sem kíméli meg attól, hogy a nagy versenyen könnybe lábadjon a szeme a frusztráció és reménység vegyes érzésétől… A dokumentumfilm új műfajt teremtett: a gasztronómiai thriller-t. Forrás: Budapest film
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1