Oldalainkat 41 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Amerikai gengszter - bakisszemmel
Írta: Kenobi   
2010. március 25. csütörtök, 18:38
American-Gangster-baki_01Ridley Scott rendezőként szinte mindig sikeres. Gengszterfilmjében az addig dögledező műfaj kapott újabb lehetőséget. Russell Crowe és Denzel Washington macska-egér játéka igényes és remek szórakozást nyújt. Mondhatjuk összefoglalóan: a film tökéletes munka. De… Mielőtt elájulnánk a dicséretek halmozásától, szálljunk alá a fellegekből, és jusson eszünkbe, rettenthetetlen bakivadászok vagyunk. Álmatlan éjszakák sorát okozhatja károgó lelkünknek, ha nem találnánk az Amerikai gengszterben valami kötekedni valót, főleg úgy, hogy hemzsegnek benne a kisebb-nagyobb bakik.  Jöjjön hát a nagy leleplezés! Persze, a nyúlcipőnk ismét beélesítve, hisz bármikor felbukkanhat a sarok mögül Denzel, kezében egy géppityuval. Oszt, ra-ta-ta!!!

American-Gangster-baki_02

•    1968-ban Bumpy Johnson arról panaszkodik, hogy lassan minden sarkon McDonalds étterem lesz Harlemben. A valóságban a cég az első harlemi éttermét valamikor a hetvenes évek elején nyitotta meg. A jövőbelátás mindig nagy előny!

•    Néhány havas jelenetben jól látható a háttérben kivehető fákon a zöld, nyárias levélzet. A globális felmelegedés keze betette lábát.

•    Amikor Frank Lucas az utcán összezördül Tangóval, először egy 45-ös Coltot, majd pár pillanattal később már egy Browning Hi-Powert láthatunk a kezében. Ezen trükk megfejtése még a nagy mágusoknak is komoly fejtörést okoz.

•    A film sztorija szerint Frank Lucas 1976 és 1991 között végig börtönben volt. Pedig már 1981-ben szabadlábra került, de három évvel később ismét rácsok mögé dugták, és már csak ’91-ben engedték ki a börtönből. Hm. Ez biztos hosszú és bonyolult verzió lett volna a nézőknek.

•    Frank 1972-ben azért cseszi le az unokaöccsét, mert nem ment el a megbeszélésre a New York Yankees edzőjével, Billy Martinnal. A gubanc ott kezdődik, hogy Martin 1973-ig a Detroit Tigersnél dolgozott, és csak ’75-ben szerződött a Yankeeshez. Itt mindenki jövőbelátási képességgel rendelkezik?

•    A film végén, amikor Frank kiszabadul a börtönből, oly sokáig álldogál a börtönbejárat előtt a járdán, hogy ugyanaz a statiszta kétszer halad el előtte. Deja Vu! Hiba van a Mátrixban?

Kenobi

American-Gangster-baki_03
Módosítás dátuma: 2010. március 28. vasárnap, 08:51
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1