Oldalainkat 28 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Valkűr-bakisszemmel
Írta: sideswipe   
2009. június 26. péntek, 17:31
valkyrie_1.jpg Valkűr

Az Adolf Hitler elleni merényleteket feldolgozó filmek skálája legalább olyan széles, mint Tom Cruise mosolya. Amikor Bryan Singer rendező szereplőket keresett a Valkűr című filmjéhez, keresve sem találhatott alkalmasabb jelöltet az ezerfogú Tommy boynál. A scientológia  és az ismertség  nyomasztó súlyával hisztiző színész ugyan alaposan összekapta magát Stauffenberg szerepére, ám mindhiába a történelmi hitelességre való törekvés, filmjük mégis hollywoodi receptek alapján készült. A bakivadászokat természetesen nem akadályozta pár hősies tekintet, hogy felfedjék a film bakijait, amikből most néhányat leleplezünk. Továbbra is tartunk tettünk következményeitől, félve attól, hátha beállít hozzánk a sztár hittérítési szándékával.


valkyrie_2.jpg valkyrie_3.jpg
Stauffenberg a merénylet napjának reggelén borotválkozik, azonban a közeli felvételeken látszik, hogy már meg van borotválkozva. Mindezt csak a kamerának?
  • Egyes jelenetekben Stauffenberg ezredes nadrágján piros csíkokat látni,  ugyanakkor ilyet csak a tábornokok viseltek. Elcserélték a nadrágjukat?
  • Az a repülőgép amin Hitler érkezik – amit fel akarnak robbantani – egy hárommotoros Ju-52-es. A valóságban abban az időben Hitler egy négymotoros FW-200 „Condor”-on utazott. Egyik sem maradt fenn, ezért nem tudták felhasználni a film készítése során. Ejnye, csak fel kellett volna építeni.
  • A tűzharcban a hadsereg főhadiszállásán Stauffenberget a kezén találták el, míg a valóságban a vállán sérült meg. Hiányoztak a történelemórán?
  • Tom Cruise és Kenneth Branagh egy hosszú jelenetében tisztán látszik, hogy Cruise magasított talpú cipőt visel. Valószínűleg Stauffenbergnek ilyenre nem volt szüksége.
  • Különös, hogy mielőtt kivégeznék Stauffenberget és Haeftent legalább 3 embert lelőnek, de nem látni egyetlen csepp vért sem a földön. Még akkor sem látni egyetlen vérnyomot amikor Haeftent elviszik, miközben 6-10 golyót is belelőttek. Gyorsan takarítanak ezek a németek, na.

sideswipe

valkyrie_4.jpg valkyrie_5.jpg

Módosítás dátuma: 2010. február 07. vasárnap, 18:09
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1