Oldalainkat 70 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Brad Pitt
                                            Brad Pitt

brad_pitt3.jpgSzületési név: William Bradley Pitt
Foglalkozása: Színész, producer
Született: 1963. december 18.
Születési hely: Shawnee, Oklahoma, USA
Testvérei: Julie - húga ; Doug - öccse
Tanulmányai: Kickapoo középiskola, Missouri Egyetem (újságírás, PR).
Magassága: 182 cm
Családi állapota: Exfeleség: Jennifet Aniston Élettárs: Angelina Jolie
Gyermekei: Adoptáltak: Maddox Chivan Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt és Pax Thien. Vérszerinti: Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Knox Léon Jolie-Pitt és Vivienne Marcheline Jolie-Pitt (ikrek)
Fanpostája: 9150 Wilshire Blvd #350 Beverly Hills, CA 90212 USA


{mosimage}William Bradley Pitt 1963. december 18-án, Shawnee-ben, Oklahoma államban született. A három testvér közül, ő a legidősebb. Pitt különösen aktív suhanc volt, míg a Kickapoo középiskolába járt. Bill Pitt, egy szállítócég menedzsere, gyermekeit (Brad, Doug and Julie) rendszeresen templomba járatta. Brad, ha éppen nem sportolt vagy énekelt az iskola zenés darabjaiban, akkor tényleg a templomban volt.
Pitt mindig is moziőrült volt, de mégis úgy döntött, hogy a Missouri Egyetem újságíró szakára jelentkezik, ahol a reklámszakmára koncentrál és a kollégiumi közösség életét fogja élni. Nyilvánvaló, hogy a filmek iránti szeretete nem hagyta nyugodni, úgy döntött, hogy nyakába veszi L.A. -t, s tagja lesz a feltörekvő színészek társaságának - 2 jegy hiányzott a diplomához. Félelmében, hogy nem engedik el, szüleinek Bill-nek és Jane-nek azt mondta, hogy a pasadenai Art Center College of Designt célozza meg,.
Pitt azonban Kaliforniában nem diák volt. Valójában felöltötte a csirke jelmezt az El Pollo Loco reklámjával és limuzinsofőrként dolgozott. Ezek az alkalmi munkák lehetővé tették számára, hogy színészképzőbe járjon, amit végül az esti szappanoperában, a Dallasban, majd az Another World nappali sorozatban való szereplés követett.
Nemsokára megtörtént az első fontos filmes bemutatkozása is, egy alacsony költségvetésű thriller-ben, a Cutting Class-ban. Ebben a filmben találkozott Jill Schoelen szinésznővel, akinek rövid ideig udvarolt is. A No Man's Land, Less Than Zero és a Too Young to Die? (TV-film, itt alakult ki hosszantartó kapcsolata Juliette Lewis-szel) című filmekben való jelentéktelen szerepei után, Pittet elérte a siker a Thelma és Louise (1991) J.D. magányos vándorának 15 perces szerepével. Szemlátomást Pittnek az élet nem pusztán 15 perces hírnevet ítélt, és a szerepek lassan, de bizosan megtalálták őt.
{mosimage} Még ugyanebben az évben Pitt megjelent a Johnny Suede-ban és 1992-ben Kim Basinger-el együtt szerepelt a Cool World című filmben. A ''A River Runs Through It'' Robert Redford rendezte drámában nyújtott alakítása után szerepelt olyan krimi-jellegű filmekben is, mint a Tiszta románc és a Kalifornia - A halál nem utazik egyedül (ismét Juliette Lewis-szel). Mindez a Szenvedélyek viharában című hőseposzban nyújtott alakítása után történt, amikor is a People magazin 1995-ben a ''legszexisebb élő férfi'' bélyegett ragasztotta rá.
Ez a címke behatárolta lehetőségeit, pedig A River Runs Through It és az Interjú a vámpírral c. filmekben nyújtott alakításai igazán dicséretreméltóak. Pittnek nem kellett sokáig izgulnia, a továbbiakban több lehetősége is adódott, hogy bemutassa a kiemelkedő tehetségét.
{mosimage} Szerepelt a Hetedik c. thrillerben (1995) mint David Mills nyomozó, korábbi jegyesével Gwyneth Paltrow-al, aki két és fél évig volt a kedvese. Még ebben az évben szerepelt a 12 majom (Jeffrey Goines) című filmben, amiért megkapta a Golden Globe-díjat, mint a legjobb mellékszereplő. Ezt követően 1996-ban ügyvédként jelenik meg a Sleepers című drámában és szerepel Harrison Forddal ''Az ördög maga'' c. filmben, ahol IRA terroristát játszik (a hiteles szerep kedvéért megtanulta az ír akcentust is).
1997-ben a ''7 év Tibetben'' című filmben játszik (az egyik legjobb alakítását nyújtja) és a Halál szerepét kapja a ''Meet Joe Black''-ben is (szerencsére ez nem tette tönkre a karrierjét). 1999-ben Pitt rövid karakterszerepet kapott a ''John Malkovich menet''-ben. Az excentrikus és érdekes Tyler Durden Harcosok klubjában kiemelkedő alakítás volt, jóllehet néha nehéz volt nézni ezt a véres filmet.A szintén sztárbarátnő Jennifer Aniston, és az egyetlen kétszer ''legszexisebb élő férfi''-nek megszavazott Brad Pitt, hosszú, bulvársajtó által állandóan publikussá tett együttjárást követően végül 2000. július 29-én összeházasodott.
2000-es Blöff vagy az egy évvel későbbi Ocean´s Eleven - Tripla vagy semmi hatalmas siker volt.
{mosimage} 2001-ben A mexikói című filmben Julia Roberts oldalán láthattuk. Ugyanebben az évben Robert Redford társaságában Budapesten forgatta a Kémjátszma című filmet.
2002-ben a jó barát, George Clooney első saját rendezésű filmjében, a Egy veszedelmes elme vallomásaiban vállalt szerepet.
Majd jött két kosztümös film, 2003-ban a Szindbád - A hét tenger legendája, 2004-ben pedig a kasszasiker Trója. Utóbbiban Akhilleuszt formálta meg.
2004-ben az Ocean´s Twelve - Eggyel nő a tét című filmmel aratott nagy sikert.
2005. január 7-én elválik Jennifer Aniston-tól. 2005 nyarán összeköltözött Angelina Jolie színésznővel, akivel a Mr és Mrs Smith forgatásán került romantikus kapcsolatba.
2006-ban a Tégla producereként irányította többek között Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson munkáját.
2007-ben a Velencei Filmfesztivál díját érdemelte ki a Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva Robert Ford című filmjének köszönhetően.Szintén erre az évre datálható az Ocean´s Thirteen - A játszma folytatódik, amelynek ezúttal is főszereplője volt. Jolie politikai drámájának, a Hatalmas szívnek viszont producere.
A család jelenleg Franciaországban él.


{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}
 
                Filmográfia:


 • 2008.  The Curious Case of Benjamin Button    
 • 2007.  The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford     
 • 2007.  Ocean's Thirteen     
 • 2006.  Babel    
 • 2005.  Mr. & Mrs. Smith     
 • 2004.  Ocean's Twelve     
 • 2004.  Troy     
 • 2003.  Sinbad: Legend of the Seven Seas     
 • 2002.  Full Frontal     
 • 2001.  Ocean's Eleven     
 • 2001.  Spy Game     
 • 2001.  The Mexican     
 • 2000.  Snatch     
 • 1999.  Fight Club
 • 1998.  Meet Joe Black     
 • 1997.  Seven Years in Tibet     
 • 1997.  The Devil's Own     
 • 1996.  Sleepers     Sleepers
 • 1995.  12 Monkeys     
 • 1995.  Se7en     
 • 1994.  Legends of the Fall     
 • 1994.  Interview With the Vampire
 • 1994.  The Favor     
 • 1993.  Kalifornia     
 • 1993.  True Romance     
 • 1992.  A River Runs Through It     
 • 1992.  Cool World     
 • 1992.  Johnny Suede     
 • 1991.  Thelma & Louise     
 • 1990.  Happy Together
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1