Oldalainkat 313 vendég böngészi

Belépés



Film - színész kereső

FILM KATEGÓRIÁK

  Akció ( 1029 )
  Animációs ( 377 )
  Családi ( 434 )
  Dokumentum ( 143 )
  Dráma ( 1676 )
  Eastern ( 2 )
  Életrajzi ( 104 )
  Erotikus ( 7 )
  Fantasy ( 298 )
  Film-noir ( 7 )
  Háborús ( 181 )
  Horror ( 493 )
  Kaland ( 515 )
  Katasztrófa ( 10 )
  Komédia ( 30 )
  Koncertfilm ( 19 )
  Krimi ( 506 )
  Mese ( 132 )
  Mesefilm ( 26 )
  Musical ( 52 )
  Opera ( 4 )
  Romantikus ( 683 )
  Sci-Fi ( 362 )
  Sorozat ( 164 )
  Sport ( 76 )
  Természetfilm ( 16 )
  Thriller ( 963 )
  Történelmi ( 120 )
  Ví­gjáték ( 1393 )
  Western ( 58 )
  Zenés ( 105 )
 

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Zac Efron
afron1Születési név: Zachary David Alexander Efron
Becenév: Zac,Zacky
Foglalkozása: filmszínész/énekes
Született: 1987. október 18.
Születési hely: San Luis Obispo, California, USA
Magassága: 179 cm
Házastárs: nőtlen
Tanulmányai: érettsége,Arroyo Grande Gimnazium
Eredeti hajszín: barna
Eredeti szemszín: kék



Gyermekkor

Zac a Kalifornia állambeli San Luis Obispo városában született, de nem sokkal születése után átköltöztek Arroyo Grande városába. Szülei egy erõmûnél dolgoztak: apja mérnök-mûszerész, anyja pedig titkárnõ Volt Van egy öccse, Dylan. Elmondása szerint Az iskolában mindig (a magyar osztályzási-rendszerhez mérten) 4-es és 5-ös osztályzatokat kapott. Zacnek apja adta a színészi ambíciókat, ugyanis 11 éves korában elkezdte õt biztatni a színészet felé. Elõször a gimnáziumi évek során került kapcsolatba a színészettel, ahol szerepet kapott a The Great American Melodrama and Vaudeville c. elõadásban és ebben elsõsorban szóló dalokat énekelt; e mellett játszott még a Gypsy, Peter Pan Or The Boy Who Wouldn't Grow Up Little Shop of Horrors The Music Man filmekben is.

Ezeket követõen New York-ba utazott, ahol elkezdte tanulni a színészetet. Kisebb-nagyobb szerepeket kapott különbözõ filmekben és sorozatokban, mint pl. a CSI: Miami helyszínelõk-ben, a The Suite Life of Zack and Cody-ban vagy a Vészhelyzetben, ahol egy részben egy sebesült fiatalt játszott. Ezeket követõen a Warner Brothers elindította a Summerland (Mindig nyár) c. sorozatát amelyben Zac fõszerepet kapott. 2005-ben szintén fõszerepet kapott a The Derby Stallion (Gyerek a nyeregben) c. filmben.



zac3zac4zac5zac6


A világot jelentő deszkák

2006-ban jött a nagy áttörés, mikor a Disney Channel felfigyelt Zac tehetségére és fõszerepet ajánlott a High School Musical Szerelmes hangjegyek címû filmbe. A film annyira népszerû lett, 2006. augusztusában elnyerte a Nickelodeon csatorna Legjobb Fiatal Színészének járó díjat Vanessa Anne Hudgens-sel közösen nyújtott alakításáért. A film szereplõi (Zac nélkül) turnéra indultak és fergetes koncerteket adtak a világ számos országában. Zac helyét Drew Seeley pótolta ezen a turnén, mert Zac ebben Az idõben a Hajlakk címû filmet forgatta. A HSM elsõ részében Zac dalait is õ énekelte fel, mert Zac hangja túl magasnak bizonyult, így a film készítõi jobbnak látták, ha Drew éneklni fel a számokat.

A nagy sikernek köszönhetõen 2007-ben leforgatták a HSM 2. részét, melynek még nagyobb sikere lett mint Az elsõ résznek. 9 különféle díjra jelölték, és ebbõl 3-at meg is nyert. A HSM 2. részében Zac már megmutathatta énekesi tudását, mert itt már mindegyik dalt õ énekelte fel.

A sikerszéria folytatásaként 2008 nyarán a csapat Az Utah állambeli Salt Lake City-be utazott, hogy leforgassák a HSM 3. részét. A film 2008. október 24-én debütált a mozikban, és Az elsõ 2 résznél még nagyobb sikere lett. Megelõzte a nagy sikerû Batman bevételének számát és többen látták mint a Mamma Mia-t. A 3. részben nyújtott alakításáért Zac megkapta a Legjobb színészi alakításért járó díjat a 2009-es MTV Movie Awards-on.

Szintén 2008-ban Zac fõszerepet kapott a 17 Again-ben Megint 17 , melyben egy olyan figurát játszik akinek romokban hever Az élete, mígnem egy idõutazás során visszaváltozik 17 éves gimis önmagává, hogy rendebe hozhassa problémáit. A filmnek 2009. április 14.-én Volt a premierje és hatalmas sikert aratott. Zac körbeutazta a világot, hogy különbözõ országokban népszerûsítse a filmet.

Ugyanebben Az évben Zac leforgatta Az 1937-es éven játszódó Me and Orson Welles c. filmet, melyben egy 17 éves gimis srácot alakít. A filmet 2008 õszén mutatták be a torontói filmfesztiválon. Zac egy rész erejéig szerepelt a HBO sorozatában, Az Entourage-ben (Törtetõk) melyben saját magát alakítja. A sorozat a hollywoodi sztárok zûrzavaros életérõl szól, és sokat meg lehet belõle tudni a showbiznisz munkamódszereirõl. 2010-ben 2 filmben is láthatjuk majd õt: a The Death And Life Of Charlie St. Cloud-ban és ha igazak a pletykák, akkor Zac bújhat a rajzfilmhõs Johnny Quest bõrébe.

Magánélet
2009 elején luxusvillát vásárolt Los Angelesben 1.8 millió dollárért. 2008. Január 15-én a Los Angelesi Cedars-Sinai Kórházban eltávolították a vakbelét. Zac a HSM elsõ részének forgatásán szeretett bele partnernõjébe, Vanessa Hudgensba, akivel már 3 éve együtt vannak. Vanessa elõtt Zac Shelley Buckner-rel járt akivel a Mindig nyár forgatása alatt ismerkedtek össze. 1 év után szakítottak.

afron_alul

Zac Afron Zenei Albumai:
2007: Hairspray Soundtrack (Hajlakk-betétdalok, 2007. július 10.)
2007: High School Musical 2: The Soundtrack (HSM2-betétdalok, 2007. Augusztus 14.)
2008: High School Musical 3: Senior Year Soundtrack (HSM3-betétdalok, 2008. október 21.)

Zac Afron Díjai és jelölései:

Jelölések:

  • 2006 - Teen Choice Award: Choice Breakout Star
  • 2006 - Teen Choice Award: Choice Chemistry for High School Musical (Vanessa Hudgens-szel)
  • 2007 - Kids' Choice Award: Best Male Actor
  • 2007 - Teen Choice Award: Choice Male Hottie
  • 2007 - Hollywood Film Award: Ensemble of the Year (megosztva a Hairspray társulatával)
  • 2007 - Young Hollywood Award: One to Watch in Hairspray
  • 2008 - MTV Movie Award: Breakthrough Performance

Díjak:

  • 2005 - Young Artist Award: Best Performance in a TV Movie, Miniseries or Special by a Supporting Actor - for Miracle Run
  • 2007 - Young Artist Award: Best Performance in a TV Movie, Miniseries or Special by a Lead Actor - for High School Musical
  • 2008 - Critics Choice Award: Best Song for Hairspray (2007) Shared With: Queen Latifah, Nikki Blonsky, Elijah Kelley - for the song "Come So Far".

Zac Afron filmografia:

2010 The Death And Life Of Charlie St. Cloud
2010 Jonny Quest
2009 Me and Orson Welles
2008 17 Again ( Megint 17 )
2008 High School Musical 3. ( Szerelmes hangjegyek 3. )
2007 High School Musical 2. ( Szerelmes hangjegyek 2. )
2007 Hairspray ( Hajlakk )
2006 High School Musical ( Szerelmes hangjegye k)
2006 If You Lived Here, You'd Be Home Now
2005 The Derby Stallion ( Gyerek a nyeregben )
2004 Miracle Run
2004 Triple Play
2003 The Big Wide World of Carl Laemke

Forrás: Wikipédia, Starity.hu, Filmkatalógus.hu, IMDb

 
Joomla SEF URLs by Artio


Filmcsoportok

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1