Oldalainkat 60 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Akik a világot szeretik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kenobi   
2009. január 24. szombat, 12:14
akik a világot szeretik 1.jpg
                         Akik a világot szeretik

Az előző néhány cikk alapján harmatos kísérleteket tettünk az irányba, hogy sorakozót ordítva a sci-fi, a 2008-as év sikerei, valamint az idei év várhatóan moziba csalogató filmjei közé, rangsorokat állítsunk fel. Mindezeken túl, most újabb pofátlansággal terhelnénk az elővigyázatlanul ide kattintó kedves olvasót, mivel jelen felsorolásunkban egy filmes csatamezőre terelgettük kedvenc szuperhőseinket és szuperhősnőinket, akiktől szívesen vennénk, ha bolygónk megmentését követően a mi érdekeinket is lelkesen képviselnék a mindenkori (elnyomó) rendszerekkel szemben. Így tutira vehető védelmünkön fellelkesülve osztogattuk a sorszámokat, s próbáltunk valamiféle listát az uraságok és a hölgyemények között felállítani. Természetesen csak óvatosan és roppant mód vigyázva a héroszok harmatos lelkületére – no és a bőröm épségére is –, hisz ki tudja, mikor röppen a képembe egy-egy feldühödött világmegmentő szuperpali balegyenese.

akik a világot szeretik 2.jpg+1 Superman/Clark Kent
Csillagfényes éjszakán, mikor nyugszik minden szépen csendesen – csak épp mi nem – a koromfekete égbolton kondenzcsíkot húzó tundrabugyogós és köpönyegét egyáltalán nem forgató rendkívül messziről jött lasztexrucis ember – bocsánat, űrlény –, aki bár főállásban újságíró, és szakmájából adódóan mindenbe beleüti az orrát, de szuperemberként éjjeli műszakot is vállal. Gyengéje a kriptonit – valami zöld kőzet –, na és a nők is, bár mintha félszeg lenne a szentem. Hiába kérem, aki bolygókkal dobálózik, az a hölgyeknél vesztésre van ítélve.

akik a világot szeretik 3.jpg25. Mystique
Az X-Men filmekben kavaró kékes színű bombanő alakváltoztató, alakformáló tulajdonságokkal, akinek mindehhez még diétáznia sem kell. Bár aki folyton változik, az ne csodálkozzon, ha jutalmul mutánsmentesítő injekciót kap. Azért egye fene. Bevállalnám. Csak egyet nem értek: eme rejtélyes hölgynek vajon mi köze lehet a világ megmentők csapatához? Már megint csaláson kaptam magam...
24. Pokolfajzat
Foglalkozását tekintve a démoni jövőnk előhírnöke, a nácik nagydarab, vörös, gyalult
akik a világot szeretik 4.jpgszarvú teremtménye, aki pörölyszerű kezével már kétszer dádázta pokoli cimboráit a mozik műsorán. Pörölyszerű? Pedig a spenótot rühelli. Ellenben odavan a macskákért, a csokit sem veti meg, a sört meg hatosával vedeli. Böff! E kedves, jólelkű uraság a Pokolfajzat, avagy tanmese a nevelésről.
23. Han Solo
A jövő csillagközi cowboya, aki vad ménjét egy ezeréves sólyomra cserélte, de még mindig tudja, mi a dörgés: csípőből tüzel, kapásból leugat mindenkit – főleg a robotokat –, buknak rá a hercegnők, és ha megtámadják, még a Birodalomnak is visszavág.
22. Austin Powers
akik a világot szeretik 5.jpgPszichedelikus utazások, op-art, Andy Warhol, szabad szerelem, és az, aki mindezt kellő humorral prezentálja, James Bond negatívja: Szőr Austin Powers, őfelsége titkolt ügynöke. Powers nem csak azért szőr, mert Austin, hanem izmosnak nem, inkább cingárnak mondható mellkasát buja őserdő fedi, amelytől még egy epilláló barnamedve is hátast dobna. Szőr hátán szőr. A kis genya.
21. William Wallace
A tizenharmadik századi skót nemes, aki igazi skót lévén egy maroknyi csapata élén száll szembe rettenthetetlen hősiességgel a túlerőben lévő felettébb bitang angolokkal. Suhognak a nyílvesszők, kékre mázolva minden marcona pofa, s a kócos séró is bizonyára melegágya a fejtetveknek. A hölgyek pedig fenhetik a szemeiket, mert ennyi férfi hátsóságot, akarom mondani fehérre mázolt pucér segget kevés filmben látni.
20 John Constantine
Az öreg kontinens válasza az Újvilág szuperhőseire. Tüdőrákos, de dohányzik. Szuperhős, de bagózik a világra, avagy elmehet mindenki a pokolba. Ja persze. Aki Luciferrel seftelget, az megteheti. Mi pedig fújhatjuk a démonokat.
19. V/William Rockwood
Zorro késői reinkarnációjaként a „Z” helyett a „V” betűvel sokkolja frászba az elnyomókat, no meg azzal, hogy utópisztikus-posztmodern szuperhősként a senor lebernyege mellett japán kabuki- maszkot hord. Mit is mondhatna erre a pasasra egy agyfürkész pszichológus: Hm… degeneratív skizofrén identitás tudat. Mi a manó? Lehülyéztük? Vérbosszút!!
18. Martin Riggs
Egy igazi kemény csávó Los Angelesből, az angyalok városából, akire még Sandra Bullock is nosztalgiával emlékezik vissza A pusztító című film képsoraiban. Րrült, de azért van benne rendszer.  Maga a tömény Halálos fegyver, csak robbantani ne kelljen. Piros, vagy kék vezeték? Duma, vagy bunyó?  Ferde szemű, esetleg csokibarna? Mindegy, csak ütni lehessen. Mel Gibson erre a szerepre termett. Nemde?
17. Zorro/Don Diego De La Vega/Alejandro Murrieta
Hát van neve rendesen a malomkeréknyi kalappal a kobakján rendetlenkedő, rejtélyes, álarcos donnak. Amúgy meglesném az igazolványát. Persze a tizennyolcadik század környékén az még annyira nem divat. Helyette az ágaskodó fekete paci, és napkelte/nyugta minden mennyiségben. Boldogok azok a (lelki) szegények, akiket ő vesz védelmébe.
16. Rocky Balboa
A rossz nyelvek szerint, Sly Stallone a Rocky filmek forgatására készülve, annyi doppingszert hajigált magába, hogy tömény tesztoszteront brunyált. Az izmok persze meglátszanak a talján származású amerikai csődör „nyápic” testén, aki a saját bőrén tapasztalja meg, milyen, amikor a munkásosztály a paradicsomba megy.
15. Penge/Eric Broks
A pasi véresen egyszerű: félig vámpír, félig ember. Nehogy visszaváltozzon vért vedelő társai közé, időnként csodalöttyökkel doppingolja „hófehérke” testét. Cool beszólások, izom a köbön, és töke is a helyén van. Röviden szólva: a harcművészetekben egy igazi Penge, agyilag meg zokni.
14. Robin Hood
A középkori erdőkerülő, aki mialatt hazavárja oroszlánszívű királyát, fenségesen érzi magát attól, hogy a gaz gazdagokat kirabolja. Az erdő szép és árnyékos. A patak vize hűs, és tiszta. És a cimbik is kellően lököttek a feladathoz. Vidám az erdőlakók élete. Bizonyára a kullancsoknak is tetszik. Egyébként is, mostanában felkapott lett a fickó neve. Valami nagyorrú, sasszemű, minimum sokat elkefélő, és álmában is nagyotmondó emlegeti állandóan. Robin Hood adó. Javaslatom az Úrnak: vezessétek be a lúdtalp adót is. Az legalább gágog. Mi meg hápogunk.
13. Holló/Eric Draven
Akinek még a holtában sem lel a lelke nyugalmat. Szegény tehát egy bosszúálló lélek, egykori rockzenész, aki egy holló képében csap – ha nem is a húrok, de – azok közé, akik a halálát okozták. A siker kétes értékű folytatásokat követelt és Brendon Lee titokzatos halálát. Kár.

akik a világot szeretik 6.jpgakik a világot szeretik 7.jpg 
12. David Dunn
Az identitását kereső szuperhős, aki azt követően ismeri fel, hogy mi a dolga a világban, hogy jangként rátalál jinre. Persze A sebezhetetlenség nem könnyű munkakör, mint ahogy a film után vonatra szállni sem éppen szívet melengető.
11. Ethan Hunt
Amikor elfüstöl a gyufa, megunjuk a sziklás lógicsálást, esetleg a defibrillátor kezelésének rejtelmeit, szóval minden olyan földi jót, ami egy átlagos embernek lehetetlen feladatot jelenthet, máris feltűnik a színen Ethan Hunt válogatott csapatával, és szélesvásznú vigyorával. A Mission: Impossible küldetéseit neki találták ki. Imád más bőrébe bújni és nyaktörő mutatványokkal szívbajt hozni a békés nézőkre, ám ami számára is megoldhatatlan küldetést jelent, az a szcientológia tanain való túllépés, akár csak egy lépés Valkűrrel.
10. Menyasszony
A bosszúért lihegő elszánt szingli, némi kómával és pár szexőrült erőszakival a lábai között. Emiatt is, de igen csak nehezen viseli, amikor egykori főnöke, Bill a szemére hányja, hogy a munkasikerek helyett a magánéletet választotta. Ilyen esetben természetes, ha egy tisztességes kígyóféleség/feleség begőzöl.
9. Neo/Thomas Anderson
Kapjuk be együtt! Mármint a bigyó/bogyót. Színvakok a versenyből kizárva! Szól Morpheus atyafi üzenete, tanítványa pedig az újvilági cyber Jézus Krisztus, aki, ha vízen nem is jár, azért jól ismeri a szellemet a gépben. A tisztán látásához kötelező az elmaradhatatlan napszemcsi, meg tán pár darab elem. Így leszünk a Mátrix rabjai, főleg ha hülye mód követjük a fehér nyulat.
8. Ellen Ripley
A Nostromo kereskedelmi űrtalicska vészjelzést fog a világűr egyik piszlicsáré helyén. A riasztással kezdődik a macskabarát bolygóközi vadmacska szörnyen szörnyes ámokfutása, aki a géntechnológiának hála (a savas hatású szájtáti szörnyekkel ellentétben) még önmaga halálát is túléli.
7. Terminátorakik a világot szeretik 8.jpg
Sarah Connor famíliájának és a programozható emberszabású kiborg (bőrszövet és csontváz) összekülönbözése lassan a negyedik mozis epizódjához érkezik, illetve, ha valaki bőszen tanulmányozza a tévé műsorokat, akkor nagyon hamarosan találkozhat a Terminátor – Sarah Connor krónikáinak részeivel is. Hogy melyik csatornán, és mikor, azt kereskedelmi okokból nem árulhatjuk el, de segítségül annyit megadunk, az első epizód február 3-ára tehető, este kilenc után húsz perces kezdéssel, valami klubon, ahol sok a retek. Egyébként is, a robotok életfilozófiája roppant egyszerű, mindig visszajönnek a jövőből, ám félreértés ne essék: nem a majmok bolygójáról. 
6. Indiana Jones/Dr. Henry Jonesakik a világot szeretik 9.jpg
Az intelligens archeológus professzor széles karimájú kalapban, összeizzadt ingben a második világháború és környékének idejéből az ostorosok fajtájából. Ր aztán tényleg minden lukba bemászik, biztonságban csak a nők és a műkincsek vannak mellette, a rettegett nácik és a „dászvidánya!” felkiáltással eltrappoló szovjet elvtársak retteghetnek. Mostanság Interdimenzionális Ő°rlényekre gerjed. Súgjuk meg neki, az X-akták már foglalt!
5. James Bond
Voltak már sokan, és bizonyára lesznek még többen. Sármosak, ám a feladatuk mindig ugyanaz: a világ megmentése. Mert ugye mindig akad pár buzgó mócsing, aki hatalomra tör. De valahogy mindig megfeledkeznek az elköteleződési problémákkal küszködő 007-es szuperügynökről, aki minden nőre (kém) hatást gyakorol, ám ő csak őfelségéhez képes hű maradni. A divatos módi szerint előbb öl, aztán gyilkol, kérdezni meg elfelejt.
4. Farkas/Loganakik a világot szeretik 10.jpg
Bár (Bridget Jones után szabadon) „a barkója méretét át kellene gondolnia”, egy igazán dögös farkasember az X-men képző mutáns alakulatából. A modora kicsit finomításra szorulna, mint ahogy mágnes mellett sem sunnyoghat el meglepetések nélkül. Cserébe felvértezték vasakarattal és vaskarmokkal. A korát is vidáman letagadhatja. És orvosokra sem kell sokat költenie…
3. Pókember/Peter Parker
Az ön-sorsrontó, depresszióra hajlamos ifjonc, aki miközben megszállottan keresi a boldogságot és a szerelmet, önmagát is behálózva azon sopánkodik, hogy a világ, melyet megmenteni kénytelen, megakadályozza ebben. Nem is beszélve arról, hogy ettől a falra mászik. A rutintalan néző pedig belefullad a nyáltengerbe.
2. John McClaineakik a világot szeretik 11.jpg
A keményöklű és még keményebb tökű New Yorki zsaru, aki bárhová lép, ott felrobban egy bomba, lerobban egy autó és lepottyan egy repülő. Újabban cybercsibészekkel is kacérkodik, de elveiből soha nem enged, és mindig drágán adja az életét. Védjegye az előrehaladott stádiumú ziláltsága, annyi sebből és annyi vért veszít, hogy a világ szúnyogtársadalma egyre kopaszabb fején tartja éves kongresszusát. A lényeget majd elfelejtem: a retkes atlétatrikó. Tíz mosónőből tizenegy szívesen kimosná.
1. Batman/Bruce Wayne
A gyermekkori traumáját denevérszerkókkal kompenzáló milliárdos (repülő) mókus, aki attól száll el igazán, ha az éj leszáll és ő elszállhat. Maskarája tuti befutó lehet farsangi bulikon.

Néhányan csupán a világunkat megmentő okostojások csapatából. Sokan lemaradtak listánkról, még többet elfelejtettem felsorolni, pár hőstől meg egyenesen kimenekülnék a világból. Mindenestre tanulságként megállapítható, hogy a Földünk mindig veszélyben lesz, s megmentésünkre is bőven akadnak majd pályázók, akik rendesen pályázhatnak a dicsőséges szuperhősi titulusra.

Módosítás dátuma: 2009. február 27. péntek, 14:27
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1