Oldalainkat 42 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Ausztrália PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. november 02. vasárnap, 02:14

ausztralia 1.jav.jpgSzerelemben, háborúban

 Egy angol arisztokrata (Kidman) a második világháború küszöbén       hatalmas (Belgium méretű) birtokot örököl Észak-Ausztráliában. Azért ez nem semmi. Amikor elindul a szigetország még felderítetlen vidékein át marhapásztorával (Jackman) és kétezres csordájával, hogy megvédje földjét az ellene összeesküvőktől, nem sejti, hogy élete legkalandosabb utazásába kezdett. Ahhoz talán mégsem kell akkora jóstehetség, hogy megjósoljuk, a kalandokon túl bizonyára néhány forró csók is elcsattan. A kontinenst átszelő    út során a pár Darwinban ragad, amikor a japánok Pearl Harbor után bombázni kezdik a várost. A 2001-es Moulin Rouge! óta afféle önkéntes száműzetésbe vonult Luhrmann (Rómeó és Júlia) filmjét lassan négy éve követi árgus szemekkel a sajtó és az egyre bővülő rajongótábor.Első pillantásra talán másoknak sem világos, hogyan illeszkedik a mester életművébe egy ilyen nagyszabású kosztümös dráma, de a film előzetese alapján itt is lesz részünk meglepetésekben, már ami a történetmesélést és a látványvilágot illeti.

 

ausztrália 2.jpg
Érdekesség, hogy a pattogó kenguruk földjén játszódó történet sztárjai is egytől egyig ízig-vérig ausztrálok; Jackman a mutánsok és a vámpírvadász Van Helsingként tett már rendet a fantasztikus képességekkel megáldott brigantik között, Nicole Kidman pedig még Luhrmann visszatérő főhőse is (a két film közt néhány éve elkészítették a Chanell reklámfilmjét is.)

ausztrália 3.jpg

A film készítése során a sivatagi jelenetek kellemes tapasztalatokat szolgáltattak Kidmannak. Talán végre sikerült lebarnítania Hófehérke harmatosságu bőrét? Azt én nem hinném. Ám olyannyira lubickolt a boldogságban, hogy a forgatás alatt az amerikai Vogue címlapjára is fölkerült a fotója, és többek közt a világhírű Anne Leibovitznak pózolt a film csodálatos kosztümjében. A ruhát a kétszeres Oscar-díjas Catherine Martin (Moulin Rouge!) tervezte, és okulva a Vágy és vezeklésben zöld ruhát övező botrányból, a Bergdorf jóvoltából a címlapon látható csizmával együtt a földi halandókhoz is közelebb került idén ősszel. (ez persze csak annyit jelent, hogy tízezer dollárig ereszkedik az exkluzív ruhaköltemény ára is.)

ausztralia 4.jpg Kidman partnerét ezúttal Jackman alakítja, aki többek közt Russel Crowe és a néhai Heath Ledger megváltozott terveinek köszönheti szerepét. A farkasember (X-Men – A kívülállók) szerepében elhíresült férfi az Ausztráliában többedszerre mutatja meg, milyen jól mutat a múlt században. A forgatás nehézségeként legjobban a pokoli hőséget említhetjük, mert a két színésznek csupán a meleggel gyűlt meg a baja, a veszélyes jeleneteket még Nicole is nagyon élvezte, különösen, amelyikben megvillanthatta lovaglótudását. Hm. És ki volt alatta a paci?
Az interjúkban a rendező is csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni színészeiről: „Րszintén mondhatom, hogy az alakításaik minden elképzeléseimet felülmúlták. Tökéletesen illenek egymáshoz, szikrázik közöttük a levegő.” Ettől a nagy szikrázástól máris sokan begerjedtek és biztosra veszik, hogy jövőre az Oscar átadáskor az Ausztrália besöpör majd pár szobrocskát. Azért annyira ne siessünk, előbb nézzük meg a filmet, amelynek itthoni premierje: 2008. december 25. Karácsonyi ajándék!

austrália 5.jpg


Módosítás dátuma: 2008. december 16. kedd, 20:33
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1