Oldalainkat 23 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Amikor megállt a Föld PDF Nyomtatás E-mail
Írta: yoda70   
2008. november 11. kedd, 22:54
amikor megállt a föld 1.jpg Nyakunkon a világvége!


Klaatu az űr távoli zugából érkezett. A szakmáját tekintve jövevény, földönkívüli, UFO, de nevezhetjük akár aliennek is. Más filmes rokonaitól eltérően nincsenek csápjai, nem nyáladzik gusztustalanul a pofámba, és a vére sem mondható savasnak. Épp ellenkezőleg: megjelenése talpig öltönyben virító úriember, akiben én első rohamomban Keanu Reeves-t vélem felfedezni. De hamar rájövök, hogy a lény kinézete csak álca lehet, vagyis hiba lehet a Mátrixban, talán filmet is tévesztettem, de a lényeg már megint ugyanaz: az emberiség ismét az elpatkolás szélére sodródott, amit kizárólag csakis magának köszönhet. Ugyanis eljutottunk nukleáris technológiánkkal abba a fejlődési szakaszba, amikor már nem csak a saját, hanem a galaxis más lakóinak a biztonságát is veszélyeztetjük. S ezt biza a drága idegenek nem bírják csuklás nélkül! 

A jövevény ugyanakkor békés szándékkal érkezik, hiszen meg akarja menteni a Földet, bár annak módját kissé furcsán értelmezi. Hatalmas űrhajójával és robotjával, Gort-tal nem kis pánikot és riadalmat, valamint össznépi betojást okozva landol a Central Parkban. A fogadtatás részünkről nem mondható éppen barátságosnak, amikor az idegen lény közli a jó hírt a világgal: kiírt mindent és mindenkit, aki csak picit is mozog, hogy aztán újra benépesítse a bolygónkat a most élő fajok klónjaival. A teremtésben csupán egy apró bibi található: ránk, emberekre ebben a szép új világban már nem lesz szükség, mert mi vagyunk a felelősek bolygónk egyre romló állapotáért, veszélyesek vagyunk önmagunkra és környezetünkre. Magyarul, mehetünk a zivatarosba!


amikor megállt a föld 2.jpg amikor megállt a föld 3.jpgAz idegen robotjai meg is kezdik a módszeres takarítást. Esélyünk annyi ellenük, mint Győzikének az IQ versenyen. New York-nak egyre újabb és újabb részei válnak romhalmazzá. Sem a tudósok, sem a katonák nem képesek megállítani a jószándéku pusztítást, úgyhogy idejében szólok: mindenki szaladjon végrendeletet írni! Esetleg igya magát segg részegre, szexeljen egy orbitálisat, vagy csak nézze meg utoljára a Naplementét, mert nem lesz holnap! Azaz… Egyvalaki mégis a jövevény közelébe férkőzik. Ր lehet az emberiség utolsó reménye… Én meg abban reménykedem, hogy a látványosnak ígérkező sci-fi, nem fordul giccstengerbe.
 
Nem tudom, hogyan vannak a kedves olvasók vele, de nekem a 2008-as év filmterméséből eddig legjobban a sci-fi hiányzott. Voltak ugyan gyatrára vett próbálkozások, azonban a műfaj mintha picit teszt halotti állapotban dögledezne. Az olyan kasszarobbantó alkotások, mint A Függetlenség napja , vagy a Világok harca már lassan emlékeinkben is tovatűnt, s a Mátrix jelenség három programozott rész után pedig eltűnt a videotékák polcain. A tavalyi év abszolút csúcstartójáról a Transformers -ről meg el ne feledkezzek. A jó sci-fi úgy tűnik olyan égető szükség lett, mint Terminátornak a napszemcsi.

Épp ezért is várom türelmetlenül az, Amikor megállt a Föld mozis bemutatóját. A nap ugyan megállni látszik, még sincs újamikor megállt a föld 5.jpg alatta, mivel a film az 1951-es A nap, amikor megállt a Föld a 20th Century Fox mára már klasszikusnak számító sci-fi remake-ja, természetesen a korunk szája íze szerint átalakítva. Keanu Reeves alakítja a zabos földönkívülit, aki a film rendezője Scott Derrickson (Ördögűzés Emily Rose üdvéért) szerint ideális a szerepre, s egy nyilatkozatában a következőket mondta a színészről:
„ -Keanunak nem volt szüksége speciális effektusokra vagy a teste köré csavart alufóliára, hogy meggyőzően játssza el az ufót. Egyszerű öltönyt meg nyakkendőt visel, mégis minden néző azonnal meg fogja érezni, hogy ez a pasas nem közülünk való: valahol nagyon - nagyon távol születhetett. Én már rég tudom, hogy Keanu Reeves képes ezt eljátszani. Talán azért, mert tényleg ufó. Én már elég rég észrevettem ezt rajta.”-letudva tehát a kötelező udvariaskodás.
A világhálóra felkerült hétperces előzetest a Filmclub látogatói a film adatlapjánál megtekinthetik. A látványtól hátas dobás feltételezhető, a sötét, baljóslatú hangulat pedig garancia a várható hatalmas sikerre.

A főbb szerepekben Jennifer Connellyt, Jon Hammet, Kathy Batest (Tortúra) láthatjuk, valamint feltűnik a színen a szupersztár Will Smith fia, Jaden Smith (A boldogság nyomában) is. Zeneszerzőként pedig annak a Tyler Bates-nek tapsikolhatunk, aki többek közt a 300 zenéjét is komponálta.

A film itthoni bemutatója 2008. december 11. Addig tessék a hiteleket törleszteni, mert utána a Föld megáll! Egyeztessük óráinkat!

yoda70

amikor megállt a föld 4.jpg
Módosítás dátuma: 2008. december 16. kedd, 20:32
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1