Oldalainkat 63 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Amikor megállt a Föld PDF Nyomtatás E-mail
Írta: yoda70   
2008. november 11. kedd, 22:54
amikor megállt a föld 1.jpg Nyakunkon a világvége!


Klaatu az űr távoli zugából érkezett. A szakmáját tekintve jövevény, földönkívüli, UFO, de nevezhetjük akár aliennek is. Más filmes rokonaitól eltérően nincsenek csápjai, nem nyáladzik gusztustalanul a pofámba, és a vére sem mondható savasnak. Épp ellenkezőleg: megjelenése talpig öltönyben virító úriember, akiben én első rohamomban Keanu Reeves-t vélem felfedezni. De hamar rájövök, hogy a lény kinézete csak álca lehet, vagyis hiba lehet a Mátrixban, talán filmet is tévesztettem, de a lényeg már megint ugyanaz: az emberiség ismét az elpatkolás szélére sodródott, amit kizárólag csakis magának köszönhet. Ugyanis eljutottunk nukleáris technológiánkkal abba a fejlődési szakaszba, amikor már nem csak a saját, hanem a galaxis más lakóinak a biztonságát is veszélyeztetjük. S ezt biza a drága idegenek nem bírják csuklás nélkül! 

A jövevény ugyanakkor békés szándékkal érkezik, hiszen meg akarja menteni a Földet, bár annak módját kissé furcsán értelmezi. Hatalmas űrhajójával és robotjával, Gort-tal nem kis pánikot és riadalmat, valamint össznépi betojást okozva landol a Central Parkban. A fogadtatás részünkről nem mondható éppen barátságosnak, amikor az idegen lény közli a jó hírt a világgal: kiírt mindent és mindenkit, aki csak picit is mozog, hogy aztán újra benépesítse a bolygónkat a most élő fajok klónjaival. A teremtésben csupán egy apró bibi található: ránk, emberekre ebben a szép új világban már nem lesz szükség, mert mi vagyunk a felelősek bolygónk egyre romló állapotáért, veszélyesek vagyunk önmagunkra és környezetünkre. Magyarul, mehetünk a zivatarosba!


amikor megállt a föld 2.jpg amikor megállt a föld 3.jpgAz idegen robotjai meg is kezdik a módszeres takarítást. Esélyünk annyi ellenük, mint Győzikének az IQ versenyen. New York-nak egyre újabb és újabb részei válnak romhalmazzá. Sem a tudósok, sem a katonák nem képesek megállítani a jószándéku pusztítást, úgyhogy idejében szólok: mindenki szaladjon végrendeletet írni! Esetleg igya magát segg részegre, szexeljen egy orbitálisat, vagy csak nézze meg utoljára a Naplementét, mert nem lesz holnap! Azaz… Egyvalaki mégis a jövevény közelébe férkőzik. Ր lehet az emberiség utolsó reménye… Én meg abban reménykedem, hogy a látványosnak ígérkező sci-fi, nem fordul giccstengerbe.
 
Nem tudom, hogyan vannak a kedves olvasók vele, de nekem a 2008-as év filmterméséből eddig legjobban a sci-fi hiányzott. Voltak ugyan gyatrára vett próbálkozások, azonban a műfaj mintha picit teszt halotti állapotban dögledezne. Az olyan kasszarobbantó alkotások, mint A Függetlenség napja , vagy a Világok harca már lassan emlékeinkben is tovatűnt, s a Mátrix jelenség három programozott rész után pedig eltűnt a videotékák polcain. A tavalyi év abszolút csúcstartójáról a Transformers -ről meg el ne feledkezzek. A jó sci-fi úgy tűnik olyan égető szükség lett, mint Terminátornak a napszemcsi.

Épp ezért is várom türelmetlenül az, Amikor megállt a Föld mozis bemutatóját. A nap ugyan megállni látszik, még sincs újamikor megállt a föld 5.jpg alatta, mivel a film az 1951-es A nap, amikor megállt a Föld a 20th Century Fox mára már klasszikusnak számító sci-fi remake-ja, természetesen a korunk szája íze szerint átalakítva. Keanu Reeves alakítja a zabos földönkívülit, aki a film rendezője Scott Derrickson (Ördögűzés Emily Rose üdvéért) szerint ideális a szerepre, s egy nyilatkozatában a következőket mondta a színészről:
„ -Keanunak nem volt szüksége speciális effektusokra vagy a teste köré csavart alufóliára, hogy meggyőzően játssza el az ufót. Egyszerű öltönyt meg nyakkendőt visel, mégis minden néző azonnal meg fogja érezni, hogy ez a pasas nem közülünk való: valahol nagyon - nagyon távol születhetett. Én már rég tudom, hogy Keanu Reeves képes ezt eljátszani. Talán azért, mert tényleg ufó. Én már elég rég észrevettem ezt rajta.”-letudva tehát a kötelező udvariaskodás.
A világhálóra felkerült hétperces előzetest a Filmclub látogatói a film adatlapjánál megtekinthetik. A látványtól hátas dobás feltételezhető, a sötét, baljóslatú hangulat pedig garancia a várható hatalmas sikerre.

A főbb szerepekben Jennifer Connellyt, Jon Hammet, Kathy Batest (Tortúra) láthatjuk, valamint feltűnik a színen a szupersztár Will Smith fia, Jaden Smith (A boldogság nyomában) is. Zeneszerzőként pedig annak a Tyler Bates-nek tapsikolhatunk, aki többek közt a 300 zenéjét is komponálta.

A film itthoni bemutatója 2008. december 11. Addig tessék a hiteleket törleszteni, mert utána a Föld megáll! Egyeztessük óráinkat!

yoda70

amikor megállt a föld 4.jpg
Módosítás dátuma: 2008. december 16. kedd, 20:32
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1