Oldalainkat 65 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Valkűr PDF Nyomtatás E-mail
Írta: lidi   
2008. szeptember 16. kedd, 08:09
valkyrie-578538.jpg Ejj, Hitler…

A film valós történet alapján készült, vagy készül még most is, a fene tudja. Mindenesetre, akik herótot kapnak egy kis történelemtől, azok nyugodtan ugorják át a következő sorokat. Vagy az egészet…Az emberiség történelmének eleddig utolsó világégése, a második világháború épp a tetőfokán tart, amikor egy magas rangú német tisztekből álló csoport kiforral egy összeesküvés - tervet, amely szerint Adolf Hitlert elteszik láb alól, majd átveszik a katonai irányítást, hogy befejezhessék a háborút. A művelet kódolt neve „Valkűr” volt, mint azon vészhelyzet esetére fenntartott fennforgás, amit a náci kormány elleni lázadás esetén vethetnek be.

A tervet az összeesküvők oly módon változtatták meg, hogy saját sikerüket biztosítsák be általa. Ám számos okból kifolyólag a céljuk kudarcba fulladt, amikor végre alkalom nyílt rá, 1944. július 20.-án. Stauffenberg gróf vezetésével a tisztek sikertelen bombamerényletet hajtottak végre Hitler kelet -poroszországi főhadiszállásán. Hitler egy elképesztő véletlennek köszönhetően túlélte a támadást, sőt, mindössze enyhe sérüléseket szenvedett, ám a történészek szerint a merénylet indította el benne a pszichológiai összeomlás folyamatát. Kevésbé diplomatikusan fogalmazva, innentől számítják orvosilag is hülyének. Az összeesküvők legbelső körét halálra ítélték.

A történet elején Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) gróf, vezérkari tiszt többszörösen sérülten tér vissza Afrikából a náci Németországba. Csatlakozik az ellenállókhoz és létrehozza a Valkűr tervet, mely által a meggyilkolt Hitler helyére árnyékkormányt ültetnének. Stauffenbergnek azonban rövidesen nemcsak a puccs vezetésének felelősségével kell szembenéznie, hanem a feladattal is, hogy megölje magát Adolf Hitlert.

               {mosimage}{mosimage}{mosimage}

A szcientológia furmányos tanaiba alaposan belehabarodott Tom Cruise szerepeltetése ellentmondásos érzelmeket váltott ki a német politikusokból, ám a helyi újságok és filmkészítők kiálltak a produkció mellett, hogy a történelmi események még nagyobb nyilvánosságot kapjanak a film által. A filmesek kezdetben nehézségekbe ütköztek a német helyszíneket illetően, majd később mégis engedélyt kaptak rá, hogy olyan a film cselekménye szempontjából fontos helyszíneken forgathassanak, mint a berlini történelmi Bendlerblock. A produkció elkészültét ráadásul szerencsétlen véletlenek egész sora árnyékolta be - a forgatáson számtalan sérülés, baleset érte a szereplőket, és perekkel való fenyegetőzések hozzák a hajtépést a készítő stáb tagjaira. A legfőbb átok - a rossznyelvek szerint -, maga Tom Cruise lenne. Hogy az ezer foggal vigyorgó sztár színészileg mit hoz majd, egyelőre talányos kérdés, ám az a tény, hogy- környezete elmondása alapján - a színész már - már ijesztően hasonlít az általa megformált Stauffenbergre az egészen elgondolkodtató. Mivel a tiszt elveszítette bal szemét, jobb karját és két ujját is a szövetségesek egy támadása következtében, Tunéziában, Cruise-nak ezen testi jegyekkel is számolnia kellett, miközben a szerepre készült. A tiszt csapatát építi Bill Nighy és Terence Stamp is, illetve Kenneth Branagh, aki Stauffenberg legközelebbi szövetségesét Henning von Tresckowot alakítja. A másik oldalon Adolf Hitler egyáltalán nem irigyelt szerepében David Bamber parádézhat.

A Valkűr tehát eléggé vajúdva készülő alkotás. A leggyanúsabb a bemutató időpontjának állandó tili - tolizása, ami jelzi, hogy valami nem klappol a produkcióval. Utolsó híreim szerint az amerikai bemutató időpontja 2008. december 26. , de már hallani ennek megváltoztatásáról is. Érdekes egy állapot az már biztos. Amikor a család a karácsonyi nagy zabálások közepette rohan a moziba valami giccses szirupparádét nézni, kicsi esélye a sikerre egy ilyen komor hangvételű háborús drámának. De ki tudja?

A Magyarországi bemutató mikor is? Mikor bemutatják. A fene tudja…

yoda70 

Módosítás dátuma: 2009. február 27. péntek, 15:23
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1