Oldalainkat 37 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Valkűr PDF Nyomtatás E-mail
Írta: lidi   
2008. szeptember 16. kedd, 08:09
valkyrie-578538.jpg Ejj, Hitler…

A film valós történet alapján készült, vagy készül még most is, a fene tudja. Mindenesetre, akik herótot kapnak egy kis történelemtől, azok nyugodtan ugorják át a következő sorokat. Vagy az egészet…Az emberiség történelmének eleddig utolsó világégése, a második világháború épp a tetőfokán tart, amikor egy magas rangú német tisztekből álló csoport kiforral egy összeesküvés - tervet, amely szerint Adolf Hitlert elteszik láb alól, majd átveszik a katonai irányítást, hogy befejezhessék a háborút. A művelet kódolt neve „Valkűr” volt, mint azon vészhelyzet esetére fenntartott fennforgás, amit a náci kormány elleni lázadás esetén vethetnek be.

A tervet az összeesküvők oly módon változtatták meg, hogy saját sikerüket biztosítsák be általa. Ám számos okból kifolyólag a céljuk kudarcba fulladt, amikor végre alkalom nyílt rá, 1944. július 20.-án. Stauffenberg gróf vezetésével a tisztek sikertelen bombamerényletet hajtottak végre Hitler kelet -poroszországi főhadiszállásán. Hitler egy elképesztő véletlennek köszönhetően túlélte a támadást, sőt, mindössze enyhe sérüléseket szenvedett, ám a történészek szerint a merénylet indította el benne a pszichológiai összeomlás folyamatát. Kevésbé diplomatikusan fogalmazva, innentől számítják orvosilag is hülyének. Az összeesküvők legbelső körét halálra ítélték.

A történet elején Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) gróf, vezérkari tiszt többszörösen sérülten tér vissza Afrikából a náci Németországba. Csatlakozik az ellenállókhoz és létrehozza a Valkűr tervet, mely által a meggyilkolt Hitler helyére árnyékkormányt ültetnének. Stauffenbergnek azonban rövidesen nemcsak a puccs vezetésének felelősségével kell szembenéznie, hanem a feladattal is, hogy megölje magát Adolf Hitlert.

               {mosimage}{mosimage}{mosimage}

A szcientológia furmányos tanaiba alaposan belehabarodott Tom Cruise szerepeltetése ellentmondásos érzelmeket váltott ki a német politikusokból, ám a helyi újságok és filmkészítők kiálltak a produkció mellett, hogy a történelmi események még nagyobb nyilvánosságot kapjanak a film által. A filmesek kezdetben nehézségekbe ütköztek a német helyszíneket illetően, majd később mégis engedélyt kaptak rá, hogy olyan a film cselekménye szempontjából fontos helyszíneken forgathassanak, mint a berlini történelmi Bendlerblock. A produkció elkészültét ráadásul szerencsétlen véletlenek egész sora árnyékolta be - a forgatáson számtalan sérülés, baleset érte a szereplőket, és perekkel való fenyegetőzések hozzák a hajtépést a készítő stáb tagjaira. A legfőbb átok - a rossznyelvek szerint -, maga Tom Cruise lenne. Hogy az ezer foggal vigyorgó sztár színészileg mit hoz majd, egyelőre talányos kérdés, ám az a tény, hogy- környezete elmondása alapján - a színész már - már ijesztően hasonlít az általa megformált Stauffenbergre az egészen elgondolkodtató. Mivel a tiszt elveszítette bal szemét, jobb karját és két ujját is a szövetségesek egy támadása következtében, Tunéziában, Cruise-nak ezen testi jegyekkel is számolnia kellett, miközben a szerepre készült. A tiszt csapatát építi Bill Nighy és Terence Stamp is, illetve Kenneth Branagh, aki Stauffenberg legközelebbi szövetségesét Henning von Tresckowot alakítja. A másik oldalon Adolf Hitler egyáltalán nem irigyelt szerepében David Bamber parádézhat.

A Valkűr tehát eléggé vajúdva készülő alkotás. A leggyanúsabb a bemutató időpontjának állandó tili - tolizása, ami jelzi, hogy valami nem klappol a produkcióval. Utolsó híreim szerint az amerikai bemutató időpontja 2008. december 26. , de már hallani ennek megváltoztatásáról is. Érdekes egy állapot az már biztos. Amikor a család a karácsonyi nagy zabálások közepette rohan a moziba valami giccses szirupparádét nézni, kicsi esélye a sikerre egy ilyen komor hangvételű háborús drámának. De ki tudja?

A Magyarországi bemutató mikor is? Mikor bemutatják. A fene tudja…

yoda70 

Módosítás dátuma: 2009. február 27. péntek, 15:23
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1