Oldalainkat 22 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
X-Akták-Hinni akarok! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: filmoldal   
2008. július 08. kedd, 06:15
{mosimage}TÁMADNAK AZ UFÓK!!!
Miért mászik át Mulder ügynök a kerítésen?...Mert az igazság odaát van…
Esedezve kérem mindenkinek a bocsánatát ezért a gyengécske és nehezen kihagyható poénért,de valamennyire rátapint az X-akták lényegére.Mert miről is szól az egyik legsikeresebbnek találtatott sorozat,amely eddig összesen kilenc évadot és kétszázegy részt-elismerésként öt Golden Globe-ot ,és még egy rakás díjat zsebelhetett be-,na meg most már két egész estés mozifilmet ért meg? Hát természetesen a nagy titokról.Léteznek-e egyáltalán földönkívüliek,azok milyenek lehetnek?Barátságosak-e?Virágszállal kezükben,csápos-csábos mosollyal közelednek felénk,avagy pszichopata vaddisznók,akiket csak a leigázásunk érdekel?Aztán a kimeríthetetlen paranormális jelenségek,különleges képességek-talán még Uri Geller is görbítget valamelyik epizódban kanalakat.Műűköddj!!És az X-akták működött.Persze a kérdésekre a válasz jóval nehezebb és a sorozat sikerének boncolgatása is határozottan bonyolultabb.

{mosimage}A széria ügyesen ötvözi magába egy sor műfaj legjobb hasmenést okozó elemeit.Az epizódok során kilószám ontják a képembe a horror,sci-fi és krimi legjobban eltalált kellékeit.Kapok drámát,politika kavarást,háttérben sumákoló fejeseket és megoldatlan rejtélyeket cigaretta szám.Szóval minden adott ahhoz,hogy okos fejünket töprengőre véve elagyalgassunk az egyes epizódokon.Mert abban mindannyian egyetérthetünk,hogy a szerteágazó sorozat cselekménye olyannyira cselesen van megkomponálva,hogy élő ember nem bírja a történet fonalát követni,nemhogy egy tisztességben megzabosodott UFO.Chris Cartert,akit szokás a „sorozat atyjának”is titulálni és a köré szerveződött stáb maximálisan kihasználták a nézőknek a rejtélyek,az ismeretlenség utáni vonzódását is.A frászkeltést és az ágybapipilést serkenti a jól eltalált zene és az egészen sötétre és nyomasztóvá kreált képi világ,ami nem mindig jelent épp jót nekünk,mohó Homo Sapienseknek.

A legfontosabbról azonban még egy szót sem dumeráltam:a két főszereplőről.Fox Mulder a megátalkodott UFÓ hívő.Földönkívülit lát még egy előtte száguldozó meztelen csigában is.Kissé trehány és szétszórt pasas és annyira való FBI ügynöknek,mint teknősbéka a gyorsulási versenybe.Gyakorta tojik nagyívben az alkotmányra,imádja túllépni hatáskörét,meg persze beleüti az orrát mindenbe,amit néha sikeresen be is vernek.A környezete szerintem nem véletlenül tekinti kicsit különösnek a fószert.Durvábban buggyantnak.

Vele szemben ott a mellérendelt fék.Dana Scally ügynök az örök kétkedő.Mulderral ellentétben mindent a tudomány felől közelít meg,mindenre van néhány evilági magyarázata.Még egy fejére pottyanó galaktikus csillaghajóról sem hinné el,hogy földönkívüli.Mellékesen doki,kicsit kimért és hideg,majdnem azt írtam,hogy frigid,de nem,bár a napi szexadaggal bizonyára hadilábon áll.A két főszereplő amúgy jól elvan egymással.Kerülgetik egymást,mint macska az idomító botot,szenvednek  és kínlódnak a másikkal,de a sorozat végére csak összejönnek.

                        {mosimage}
A jól felépített epizódok sikereire ráépülve szállt be a mozikba az első mozifilm,amiből természetesen az égadta egyvilágon semmi nem derült ki.Egy megválaszolt kérdés helyébe kettő megválaszolatlan lépett,én meg egyszerű nézőként megállapíthattam,a sarkvidéken még mindig marha nagy forgalom van,és minden lüke világűrből idetévedt macskajancsi kukorica mániás.Züm-züm!Mondaná erre egy kitenyésztett méhecske,csak nehogy nyakon csapják! A mozifilm a maga hatvanhatmillkós költségvetéséhez képest fialt vagy 190 millió ropogós dollárt,és igazán sikeresnek volt nevezhető.Ám ami a lényeg:a rajongók kukoricát faltak gyönyörükben!

Most pedig megérkezett az újabb egész estés földönkívüli adagunk.A főszereplők a régiek-legfeljebb a sminkeseknek okoztak több kencézést-és a film atmoszférája is kellően sokkoló.Az idegenek pedig nem vacakolnak:jönnek.Először csak rádiójelek árulják el jelenlétüket,majd már a teleszkópokba is belevigyorognak.Aztán már a pislogómmal is láthatom őket.Aztán az is kiderül,hogy nem épp a barátságos fajtából valók.Hm…Függetlenség napja X-aktás verzsonban.De majd csak pofán vágják őket!Hisz itt van nekünk Mulder és Scully ügynök!Én pedig paranormálatlanul és garantáltan hinni akarok nekik!

Az X-akták-Hinni akarok legújabb földönkívűli inváziója július 24.-én veszi kezdetét a honi mozikban.Ha csak nem tűnnek el egy X-aktában.

yoda70  

Módosítás dátuma: 2009. december 26. szombat, 11:30
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1