Oldalainkat 23 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Babylon A.D. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: filmoldal   
2008. július 17. csütörtök, 19:29
{mosimage} Menekítés Diesel üzemmódban.
A közeli jövőben,tán 2013-ban az emberiség a szokásos mókáját végzi.A cél természetesen a kipusztulásunk irányába elkövetett tevékenység,aminek a neve tudományosan és velősen kampec.Máris vághatjuk a centit.A végítélet hordozója egy lány Marie(Michelle Yeoh),aki a szervezetében hordozza a világ sorsát megpecsételhető genetikai fegyvert.S ha már hordozza,akkor szegényt meg is utaztatják rendesen,mert Oroszországból kell elcibálni a csajt Amerikába védelem jeligével,s mivel sanda gyanúm szerint rosszfiúk is szemet vetettek a fegyverre,és ha kezükbe kerül,mehetünk ibolyát szagolni.Ilyen nem semmi mondat után lép akcióba Ethan Hunt és a Mission:Impossible 2-ből is ismert lehetetlen csapata-helyett Hugo Toorop(Vin Diesel) a veterán zsoldoskatona,akinek az idióta nevével bizonyára nem lesz könnyű megbarátkoznunk,s neki mi más is lehetne a dolga,mint a Föld körüli túra lebonyolítása.Diesel bácsinak ez rutinfeladat s hogy üzemanyagként dieselt használnak-e vagy mást,az majd a filmből kiderül. Útjukat pedig féktelen akciók,dobhártya szaggató robbanások és kiterülő gazemberek jelzik. A Maurice G.Dantec,francia kultikus sci-fi szerző által regénybe menekített Babylon Babies regényből a gyengébbik nem számára igenis jóképűnek tartott és asszem magyar felmenőkkel is büszkélkedő Matthieu Kassovitz brillírozott össze egy baromi nagy akciókánaánt.Mi hímneműek pedig inkább a rendező tehetségétől essünk hanyatt.

{mosimage}A rendező odavan a thrillerekért,és az 1995-ös A gyűlölettel Cannesban rögtön díjat is nyert.Aztán átrucizva Amerikába,a Gothikával ugrasztgatta a jónépet,s nem utolsó sorban Halle Berry domborulataitól a nyálmirigyeimet.Ezt követően a szakállberci Spieberg Münchenjében domborított egy jóízűt,hogy csak néhány kiragadt példát említsek.Tehát látványból,mafla nagy tenyeresekből,valamint pici frászokból most úgy tűnik,hogy nem lesz hiányunk,és még Diesel haja sem lobog a szélben.Az egyik előzetes félelmem a filmmel kapcsolatban maga a főszereplő lenne,aki szép békésen csatlakozott az arcomon nagyobb a szőrzet,mint a fejem búbján világot megmentő marcona tekintetű és hamvas szívű akcióhősök táborába.Persze az etalon séró még mindig „Brúsz Willisz” skaccé,az nem vitás.De a nyomában szorosan ott lohol a melómániás Jason Statham és azért Diesel semmi egy üzemanyag,hiszen a Halálos iramban és az xXx akció adrenalinokban már bőven kaphattunk ízelítőt a fickó izmaiből,vadbaromságaiból és nemes egyszerűséggel csak gyatrának is alig nevezhető színészi tehetségéből.Egy ismerősöm szerint Vin Diesel eddig egy filmben alakított nagyot,mégpedig a Ryan közlegény megmentésében.Ott sáros gyorsasággal kilőtték a csókát,kicsit fetrengett az esőben meghalás céljából,majd mehetett a sátorba forró teácskát szürcsizni.No meg a lóvét fölvenni.Az legalább emlékezetes volt.Persze nem Diesel,hanem a film.

{mosimage}

 
A Babylon A.D.-ben szerepet kap még a francia filmipar mindig biztosan exportálható orrtokmányos nehézfiúja Gérard Depardieu is.A pletyik szerint a hetvenmillkós zsebpénzből összetákolt sci-fi eksön movieban a francia direktor és a bársonyosra hajat nyírt Diesel viszonya nem volt éppen felhőtlen.Amúgy rendesen a másikat anyázták.Míg az amerikai színész Matthieu Kassovitzet nevezte hisztis embernek,addig a francia rendező Diesel lustaságát emlegette.A díszbemutatón meg valószínűleg majd egymás karjaiba omlanak a boldogságtól.A filmiparban ez már bevett szokás.

A francia kult sci-SF regényből megálmodott film alapszituációja erősen emlékeztet Az ember gyermeke történetére,bár azok,akik Clive Owentől szülési görcsöket kaptak,ne pánikoljanak,a Babylonban inkább a futkosásokon és a bombasztikusan lenyűgöző képi világon lesz a hangsúly.

A film történetét ezen túlmenően  jótékony homály fedi,amiről a lepel hamarosan lehull.A hazai bemutató valamikor ősszel.Minek is siessünk?Addig még ki is pusztulhatunk.Meg egyébként is,hagyjuk már Diesel haját megnőni.

yoda70

Módosítás dátuma: 2008. december 16. kedd, 20:36
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1