Oldalainkat 66 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Angyalok és démonok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kenobi   
2009. április 24. péntek, 20:24

angyalok és démonok 1.jpg

Illuminátusok, akik nem angyalok

 A Da Vinci-kód jött, látott és misztikus keresgélésre ösztönzött mindenkit, aki csak picinykét is vevő némi áltudományos és vallási körettel megbolondított hablattyra. Mert ugye mi is lehetne magasztosabb és dicsőbb cselekedet, mint Jézus Krisztus állítólagos és most is közöttünk élő leszármazottjainak fölkutatása? Szerintem semmi. Azonban... Mielőtt mindenki rontana a hivatalokba saját eredetének Isteni felmenőit kotorászni, azért van némi illúzióromboló is az előbb elkottyantott kérdésemben. Ahhoz, hogy valakinek utódja szülessen, némi légyott előfeltételének teljesülnie kell. Földünk lakosságának gyanítható többsége így csinálja, persze odafenn a felhőkben más lehet a divat... Az ellenpéldának ott van rögvest Szűz Mária, a szeplőtelen fogantatás specialistája. Hogy mi lehet módszerében a jó, azt talán csak Ր – sem tudná elmagyarázni, de felmerülhet bennem, ártatlan lélekben a sunyi gyanú, hogy Jézus esetleg félre is léphetett. Még a gondolatának gondolata is eretnek – hess, a fenébe bűnös lélek! – és alapjaiban áshatja alá millióknak a kereszténységbe vetett hitét.

angyalok és démonok 3.jpgangyalok és démonok 2.jpg Nos, hogy Dan Brawn, az ötleteit szaklapokból összelopdosó bestseller ponyvák nagymestere a dologról mit gondolt az vagy kiolvasható a Da Vinci-kódból, vagy nem. Az viszont nem lehet kétség tárgya, hogy regénye siker lett, amit falt mindenki bűnös kíváncsisággal – talán még az egyház illusztris képviselői is suttyomban, bár az írót hivatalosan a pokolba küldte a csuhások gyülekezete. Ilyen előzmények után egyértelmű, hogy Hollywood is felfigyelt a botránykönyvre. Elkészítették a filmet, Langdon prof. okostojás bőrébe beimádkozták a színész ikon Tom Hankset, aki ugyan elég halványan produkált, mégis rutinból hozta a szerepét. S ha már a regény egy jelentős hányada úgy is a derék Franciaországban bonyolódik, a helyi üdvöske, Audrey Tatou is dobogtathatta a „frencs” szíveket.Csakúgy, mint a francia filmipar elsőszámú exportcikke, a gyakorta Bűnbánó Magdolna képet vágó, ám időnként überbrutál állatig bevaduló Jean Reno. A Da Vinci-kód filmként közepesre vizsgázott, azonban anyagilag tuti befutó lett. Az a közel 760 millió dollár, amit összehajkurászott világszerte, jelentette a garanciát a folytatásra. Márpedig a Sony Pictures főgurui nem olyan pacákok, akik nem szeretnék az újabb bevételeket számolgatni. Emígyen kiáltott Krisztus fütyköse újabb folytatásért.
angyalok és démonok 4.jpgangyalok és démonok 5.jpg Ami ugye inkább előzménynek mondható, ám ezen aprócska tény ki a fenét is érdekelne, amikor Tom Hanks bátyó másodszorra bújhat a vallás-, szimbólum, őstörténet és a hullámos haj fürtjeit kutató Robert Langdon bőrébe. Profunkat most éppen Svájcba kéreti a zsernyákság, hogy okosítsa már fel őket, hogy mégis mi a szarért égethettek gyilkosai fura jeleket egy holttest mellkasába. Az áldozat persze kolléga. Már ha kollégának tekinthetünk minden tudóst és csodabogarat, akik a világ komoly dolgairól elmélkednek. A túlvilágba szenderült dr. hulla a fizika tudományának elismert szakértője. A legutóbb például arra jött rá szabadidejében, miként is teremté meg Isten a világot a nagy semmiből... Segítek: részecskegyorsítóval. Mert az csinál a tiszta energiából anyagot – és egy ilyen bazár még tömegpusztító fegyvernek is elmenne. S itt van a kutya elásva! A nyomok és a gyanú egy – természetesen – évszázadok óta a föld alatt sumákoló és galádul szervezkedő társaságra, az Illuminátusokra terelődik, akik az egyház ellen terveznek csúnyaságokat. Sajna Lara „Comb Rájder” feltűnését ne várjuk csöpögő nyálazattal, helyette érjük be Tamás Hanks bátyóval, aki pátyolgatva magától értetődően csinos és érintett segéderőjét, akit Vittoria Vetrának hívnak, majd a bemutatkozás örömein túljutva, rohamtempóban rohan Vatikánba, hogy megakadályozza annak felrobbantását, és hogy az illu...illu...illuminált állapotban kimondhatatlan nevű Illuminátusok saját emberüket tegyék meg pápának. 
 Ördögien lebilincselő és váratlan fordulatokkal bőségesen megpakolt sztorival van tehát dolgunk. Nem is kérdés: már az éjjel letáborozok

angyalok és démonok 6.jpg

a mozi elé. Még annak ellenére is, hogy az Angyalok és démonok könyvként kevésbé mondható sikeresnek, mint a Da Vinci-kód. De majd most!
  Tom Hanks a folytatásos előzményben ismét a vallási össztűz közepében, aki botcsinálta Indiana Jonesként üti bel az orrát mindenbe. Bájos társának kiválasztását pedig már-már James Bond filmekre emlékeztető cirkusz és hisztéria előzte meg. Aztán a befutó egy teljesen ismeretlen izraeli menyecske lett, s hogy a győztes csaj mennyire telitalálat, majd kiderül a filmből. A szereplő gárdában még ott okvetetlenkedik az újabb kori Obi-Wan Kenobi, akarom mondani, Ewan McGregor is. De említsük meg a svéd színész Stellan Skarsgard-ot. (Mamma Mia!) Visszatérő vendég a rendező Ron Howard is. A forgatásnál is voltak kisebb-nagyobb bonyodalmak az egyház duzzogása miatt. "A film témája ellentétben áll a keresztény tanokkal" - nyilatkozta a római egyházkerület szóvivője, Marco Fibbi. Én meg üzenem nekik: majd megnyugszatok!

 Mindezek után nagy a valószínűsége, hogy az Angyalok és démonok a tavaszi-nyári szezon egyik blockbustere lesz. Amolyan popcorn csócsáló és üdítő felböfögtetős mozi harsány beszólásokkal.


Bemutató: május 13. Babonások vessenek keresztet!

Kenobi 


angyalok és démonok 7.jpg

Módosítás dátuma: 2009. június 10. szerda, 19:44
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1