Oldalainkat 23 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Terminátor: Megváltás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kenobi   
2009. április 28. kedd, 20:09

terminator salvation 1.jpg

Asta La Vista Svarci!

 Éjjel egy óra ötvenkét perckor még a sárga kukásautóval bénázó vén szivarozó szivar sem sejthette, hogy milyen a  jövőnket alapjaiban befolyásoló események kezdődnek a járgányát nyaldosó kisülésekkel. Megérkezik 2029-ből Arnold Schwarzenegger, a Halálosztó – mellékesen talpig pöcsben. Vet pár lapos pillantást a környékre, majd izmos seggével felvágva kibelez pár punkot csupán az öltözködés kedvéért, aztán a T-800-as Terminátor elkezdi a célszemély felkajtatását. A célpont pedig nem más, mint Sarah Connor, fagylaltokkal, no meg egy hülye gyíkkal bajlódó ifjú hölgy, akinek majdani fia a vészterhes jövőben a gépek elleni harc legfőbb vezetője. S mint ilyen, böki a robotok szemét és nyilvánvalóan likvidálandó! Skynet, minden robotok legrobotabbika, csupán egy dolgot hagyott figyelmen kívül: érkezik még valaki abból a korból. Méghozzá egy katona. John Connor azzal a feladattal bízza meg a férfit, hogy védelmezze anyját, aztán egy romantikus pillanatában dobjon be neki – magyarul mondva: Connor visszaküldte a jövőből apucit, megcsináltatni őt magát. Emberek?! Csak én nem érteni ezt?
terminator salvation 2.jpg
 A relatíve zsebpénzből (6,4 millió dollár) összedobott Terminátor az 1984-es év egyik meglepetés filmje lett, s legalább négy dolgot köszönhetünk neki: mindenkin és mindenen keresztülcsörtető akciósztárrá léptette elő az osztrák ruhásszekrény Schwarzeneggert; James Cameron rendezőként befutott; hozott a film világszerte majd 79 millió dollárt; s nekünk rajongóknak még két folytatást, egy felejthető, buktagyanús sorozatot és néhány harmadosztályú koppintást. A második részben megismerkedhettünk a fiatal, ám annál pimaszabb John Conorral; jött a higanyrobi, s nem utolsó sorban az 1991-es Terminátor 2. : Az ítélet napja sokak szerint még a mai napig is az egyik legjobbnak tartott akciófilm és a széria legjövedelmezőbb epizódja (520 millió ropogós zöldhasú). Az azt követő Terminátor 3.: A gépek lázadása nem is keveset rontott a franchise megítélésén, viszont a látványorientált, elképesztően akciódús mivoltának és a cickóturbózó Terminátor csajszinak köszönhetően még mindig összelövöldözött koporsószám vagy 433 millió csábosan vigyorgó dollárpajtit. Hűha! Mindhárom filmről elmondható: Sarah és John Connorok jöttek-mentek, de a Terminátor, amit a jövőből visszaküldtek, az valahogy mindig Svarcira hasonlított. Talán beragadt a futószalag?
 Ilyen előzmények után érkezik a mozik légkondicionált termeibe az újabb epizód, amire mi, magyarok legföljebb savanyú képpel gondolhatunk. Köztudott, hogy az új Terminátor filmet eredetileg kis hazánkban forgatták volna, ám a kedvezőtlen irányba változó adó-visszatérítés miatt a stáb inkább húzott a fenébe, és a jóval olcsóbb Új-Mexikóban készítették el a kétszázmilliós büdzséből garázdálkodó látványos szuperprodukciójukat.

Sztori

 Vidáman tombol a háború emberek és gépek között, ahol a fajunk vesztésre van ítélve. A levegőben és a földön pusztító fémszörnyekterminator salvation 7.jpg őrjáratoznak, akik/amik processzoruk izzasztása nélkül lőnek mindenre és mindenkire, ami csak mozog. Mindent elborítanak a halottak csontjai, a lecsupaszított koponyákon (egy Predátor itt orgazmust kapna!) pedig félelmetes gépmonstrumok masíroznak. A legrosszabb az egészben, hogy olyan soká már nem is kell várnunk az eseményekre, hiszen a Terminátor: Megváltás 2018-ban játszódik. Bizonyosan ott lihegünk majd páran bulizni, feltéve, ha túléljük a coca hapcit. Természetesen a zord jövőben is pislákol kevés remény. Rögtön ott van nekünk John Connor, az emberi ellenállás utolsó reménye, aki a film kezdetén még csak a vezetői ranglétra alját tapossa. Sokan bíznak benne, még többen nem, mert túl sokat tud a Skynetről, s aki jól informált, az mindig gyanús. Ráadásul Connor is bajságban van, mert a jövő, amivel oly sokáig etették, azonnal megváltozik egy titokzatos idegen felbukkanásával. Marcus Wright pislog, mint pingvin a hótolónak, mivel nem emlékszik semmire. A kis Jason Bourne. A koma utolsó emléke az, hogy a siralomházban várja szelíd megadással a kivégzését. Nem tudni semmi egyebet a fickóról, honnan jöhetett és milyen célból. Nem acélból. Talán a múltból? Vagy a jövőből? A rossebb se tudja, nemhogy Connor. Mégis döntenie kell, hogy megbízik-e benne. Míg főhősünk hezitálgat, addig Skynet egyre erősebbé, félelmetessé, jóval értelmesebbé válik, és végső csapásra indítja robotjait az emberiség ellen...  A többit pedig képzeljük hozzá: lövések előtted, Terminátorok mögötted, légitámadás jobbról, atomvillanás balról. Most forgolódsz, vagy olvasol?

terminator salvation 3.jpgterminator salvation 4.jpg

Kulisszák mögött

 A Terminátor: Megváltás nagyon mélyről indult, értetlenség és ledöbbenés fogadta, mert a rajongók el sem tudták képzelni, hogy az elfuserált harmadik mozi után, van-e egyáltalán értelme a piros szemű robotok és a Connor család marakodásának feltámasztására. Rossz érzésüket csak tovább fokozta a Terminátor – Sarah Connor krónikái című sorozat, ami finoman szólva is kudarc – bár véleményemmel a fanok biztosan vitába szállnak -, és az új történet rendezői székébe berimánkodott titokzatos nevű rendező, McG neve is. Ments meg Uram minket! – szinte hallottuk a kétségbeesett sóhajt. Mit akar ez az ürge? Hát igen. McG, becsületes polgári nevén, Joseph McGinty  Nichol eleddig olyan borzadályokkal küldte dilirohamba a nagyérdeműt, mint a vérlázítóan szar Charlie angyalai és annak totális őrültekháza folytatása. Ennyi jóság után pedig csak pocsék film sülhet ki a dologból.

terminator salvation 5.jpgterminator salvation 6.jpg


 

 Aztán lassan szivárogtak az első jó hírek is. John Connor szerepére hosszú győzködés után sikerült megnyerniük Christian Bale-t, aki a Batman-filmek után a legjobban keresett A kategóriás sztárok egyike. Neve tuti siker, s csak lábjegyzetben tenném hozzá, nagyszerű színész is. Örömtáncot okozva érkezett az infó: kétszázmilliós a film költségvetése! Hm. Pár durrantásra csak futja belőle. További lelkesedésre adnak okot a forgatókönyvírók is. Paul Higgins (Ütközések, Casyno Royale) és Jonathan Nolan a minőségi munka elkötelezettjei. De a felsoroltakon túl történt még valami. A lesajnált és lefitymált rendező a film készítése során olyan profizmusról, lelkesedésről és elhivatottságról tett tanúbizonyságot, hogy végképp elkerekedett a szeme minden hitetlenkedőknek. Odáig merészkedett, hogy tanácsokért és okosságért fölkereste a Terminátor filmek atyját, James Cameront. Megfogadva a mester javaslatait, McG egy meglehetősen baljóslatú háborús filmet készített, tömve akciókkal, elképesztő látványvilággal, ütős történettel és mindenfelé kódorgó T-800-asokkal. A kiszivárogtatott infók és a trailerek alapján van esély arra, hogy a Terminátor széria visszatérhet régi fényéhez.
 A film főbb szerepeiben, Bale-n kívül a feltörekvő tehetséges ausztrál színész nemzedék üdvöskéje, Sam Worthington (majdani és türelmetlenül várt Cameron-féle Avatar) játssza az amnéziás Marcus Wright-et.  Feltűnik a színen Helena Bonhan Carter (pár Harry Potter varázslat pl.), míg az ős Sarah Connor (Linda Hamilton) inkább rizsázik egy keveset. S alapos a gyanú, hogy Arnold Svarcival is összefuthatunk egy picit.

Hazai bemutató: június 4.

Terminátor: Megváltás. A jövő már elkezdődött! Vagy bevégeztetett?

Kenobi 


terminator salvation 8.jpg


    
Módosítás dátuma: 2009. június 11. csütörtök, 19:04
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1