Oldalainkat 25 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Terminátor: Megváltás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kenobi   
2009. április 28. kedd, 20:09

terminator salvation 1.jpg

Asta La Vista Svarci!

 Éjjel egy óra ötvenkét perckor még a sárga kukásautóval bénázó vén szivarozó szivar sem sejthette, hogy milyen a  jövőnket alapjaiban befolyásoló események kezdődnek a járgányát nyaldosó kisülésekkel. Megérkezik 2029-ből Arnold Schwarzenegger, a Halálosztó – mellékesen talpig pöcsben. Vet pár lapos pillantást a környékre, majd izmos seggével felvágva kibelez pár punkot csupán az öltözködés kedvéért, aztán a T-800-as Terminátor elkezdi a célszemély felkajtatását. A célpont pedig nem más, mint Sarah Connor, fagylaltokkal, no meg egy hülye gyíkkal bajlódó ifjú hölgy, akinek majdani fia a vészterhes jövőben a gépek elleni harc legfőbb vezetője. S mint ilyen, böki a robotok szemét és nyilvánvalóan likvidálandó! Skynet, minden robotok legrobotabbika, csupán egy dolgot hagyott figyelmen kívül: érkezik még valaki abból a korból. Méghozzá egy katona. John Connor azzal a feladattal bízza meg a férfit, hogy védelmezze anyját, aztán egy romantikus pillanatában dobjon be neki – magyarul mondva: Connor visszaküldte a jövőből apucit, megcsináltatni őt magát. Emberek?! Csak én nem érteni ezt?
terminator salvation 2.jpg
 A relatíve zsebpénzből (6,4 millió dollár) összedobott Terminátor az 1984-es év egyik meglepetés filmje lett, s legalább négy dolgot köszönhetünk neki: mindenkin és mindenen keresztülcsörtető akciósztárrá léptette elő az osztrák ruhásszekrény Schwarzeneggert; James Cameron rendezőként befutott; hozott a film világszerte majd 79 millió dollárt; s nekünk rajongóknak még két folytatást, egy felejthető, buktagyanús sorozatot és néhány harmadosztályú koppintást. A második részben megismerkedhettünk a fiatal, ám annál pimaszabb John Conorral; jött a higanyrobi, s nem utolsó sorban az 1991-es Terminátor 2. : Az ítélet napja sokak szerint még a mai napig is az egyik legjobbnak tartott akciófilm és a széria legjövedelmezőbb epizódja (520 millió ropogós zöldhasú). Az azt követő Terminátor 3.: A gépek lázadása nem is keveset rontott a franchise megítélésén, viszont a látványorientált, elképesztően akciódús mivoltának és a cickóturbózó Terminátor csajszinak köszönhetően még mindig összelövöldözött koporsószám vagy 433 millió csábosan vigyorgó dollárpajtit. Hűha! Mindhárom filmről elmondható: Sarah és John Connorok jöttek-mentek, de a Terminátor, amit a jövőből visszaküldtek, az valahogy mindig Svarcira hasonlított. Talán beragadt a futószalag?
 Ilyen előzmények után érkezik a mozik légkondicionált termeibe az újabb epizód, amire mi, magyarok legföljebb savanyú képpel gondolhatunk. Köztudott, hogy az új Terminátor filmet eredetileg kis hazánkban forgatták volna, ám a kedvezőtlen irányba változó adó-visszatérítés miatt a stáb inkább húzott a fenébe, és a jóval olcsóbb Új-Mexikóban készítették el a kétszázmilliós büdzséből garázdálkodó látványos szuperprodukciójukat.

Sztori

 Vidáman tombol a háború emberek és gépek között, ahol a fajunk vesztésre van ítélve. A levegőben és a földön pusztító fémszörnyekterminator salvation 7.jpg őrjáratoznak, akik/amik processzoruk izzasztása nélkül lőnek mindenre és mindenkire, ami csak mozog. Mindent elborítanak a halottak csontjai, a lecsupaszított koponyákon (egy Predátor itt orgazmust kapna!) pedig félelmetes gépmonstrumok masíroznak. A legrosszabb az egészben, hogy olyan soká már nem is kell várnunk az eseményekre, hiszen a Terminátor: Megváltás 2018-ban játszódik. Bizonyosan ott lihegünk majd páran bulizni, feltéve, ha túléljük a coca hapcit. Természetesen a zord jövőben is pislákol kevés remény. Rögtön ott van nekünk John Connor, az emberi ellenállás utolsó reménye, aki a film kezdetén még csak a vezetői ranglétra alját tapossa. Sokan bíznak benne, még többen nem, mert túl sokat tud a Skynetről, s aki jól informált, az mindig gyanús. Ráadásul Connor is bajságban van, mert a jövő, amivel oly sokáig etették, azonnal megváltozik egy titokzatos idegen felbukkanásával. Marcus Wright pislog, mint pingvin a hótolónak, mivel nem emlékszik semmire. A kis Jason Bourne. A koma utolsó emléke az, hogy a siralomházban várja szelíd megadással a kivégzését. Nem tudni semmi egyebet a fickóról, honnan jöhetett és milyen célból. Nem acélból. Talán a múltból? Vagy a jövőből? A rossebb se tudja, nemhogy Connor. Mégis döntenie kell, hogy megbízik-e benne. Míg főhősünk hezitálgat, addig Skynet egyre erősebbé, félelmetessé, jóval értelmesebbé válik, és végső csapásra indítja robotjait az emberiség ellen...  A többit pedig képzeljük hozzá: lövések előtted, Terminátorok mögötted, légitámadás jobbról, atomvillanás balról. Most forgolódsz, vagy olvasol?

terminator salvation 3.jpgterminator salvation 4.jpg

Kulisszák mögött

 A Terminátor: Megváltás nagyon mélyről indult, értetlenség és ledöbbenés fogadta, mert a rajongók el sem tudták képzelni, hogy az elfuserált harmadik mozi után, van-e egyáltalán értelme a piros szemű robotok és a Connor család marakodásának feltámasztására. Rossz érzésüket csak tovább fokozta a Terminátor – Sarah Connor krónikái című sorozat, ami finoman szólva is kudarc – bár véleményemmel a fanok biztosan vitába szállnak -, és az új történet rendezői székébe berimánkodott titokzatos nevű rendező, McG neve is. Ments meg Uram minket! – szinte hallottuk a kétségbeesett sóhajt. Mit akar ez az ürge? Hát igen. McG, becsületes polgári nevén, Joseph McGinty  Nichol eleddig olyan borzadályokkal küldte dilirohamba a nagyérdeműt, mint a vérlázítóan szar Charlie angyalai és annak totális őrültekháza folytatása. Ennyi jóság után pedig csak pocsék film sülhet ki a dologból.

terminator salvation 5.jpgterminator salvation 6.jpg


 

 Aztán lassan szivárogtak az első jó hírek is. John Connor szerepére hosszú győzködés után sikerült megnyerniük Christian Bale-t, aki a Batman-filmek után a legjobban keresett A kategóriás sztárok egyike. Neve tuti siker, s csak lábjegyzetben tenném hozzá, nagyszerű színész is. Örömtáncot okozva érkezett az infó: kétszázmilliós a film költségvetése! Hm. Pár durrantásra csak futja belőle. További lelkesedésre adnak okot a forgatókönyvírók is. Paul Higgins (Ütközések, Casyno Royale) és Jonathan Nolan a minőségi munka elkötelezettjei. De a felsoroltakon túl történt még valami. A lesajnált és lefitymált rendező a film készítése során olyan profizmusról, lelkesedésről és elhivatottságról tett tanúbizonyságot, hogy végképp elkerekedett a szeme minden hitetlenkedőknek. Odáig merészkedett, hogy tanácsokért és okosságért fölkereste a Terminátor filmek atyját, James Cameront. Megfogadva a mester javaslatait, McG egy meglehetősen baljóslatú háborús filmet készített, tömve akciókkal, elképesztő látványvilággal, ütős történettel és mindenfelé kódorgó T-800-asokkal. A kiszivárogtatott infók és a trailerek alapján van esély arra, hogy a Terminátor széria visszatérhet régi fényéhez.
 A film főbb szerepeiben, Bale-n kívül a feltörekvő tehetséges ausztrál színész nemzedék üdvöskéje, Sam Worthington (majdani és türelmetlenül várt Cameron-féle Avatar) játssza az amnéziás Marcus Wright-et.  Feltűnik a színen Helena Bonhan Carter (pár Harry Potter varázslat pl.), míg az ős Sarah Connor (Linda Hamilton) inkább rizsázik egy keveset. S alapos a gyanú, hogy Arnold Svarcival is összefuthatunk egy picit.

Hazai bemutató: június 4.

Terminátor: Megváltás. A jövő már elkezdődött! Vagy bevégeztetett?

Kenobi 


terminator salvation 8.jpg


    
Módosítás dátuma: 2009. június 11. csütörtök, 19:04
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1