Oldalainkat 41 vendég böngészi

BelépésFilm - színész kereső

This script has expired!

FILM KATEGÓRIÁK

This script has expired!

Szavazások

Melyik a legjobb magyar film a felsoroltak közül?
 
Click on the slide!

Rango

Rngo a Kaméleon aki komoly identitásválságban van, miközben házi kedvencként éli védett, egyhangú életét.…

Click on the slide!

Sikoly 4.

Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a Rettegés visszatér a…

Click on the slide!

Rio

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság,…

Click on the slide!

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az UFO jelenségek világszerte – Buenos Aires, Szöul, Franciaország, Németország, Kína… 2011-ben azonban a…

Click on the slide!

A gyerekek jól vannak

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni…

Click on the slide!

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired! This script has expired!
Hellboy 2. - Az Aranyhadsereg PDF Nyomtatás E-mail
Írta: filmoldal   
2008. július 28. hétfő, 11:31
{mosimage} Pokoli egy fajzat ez a fickó.
Guillermo del Torro (Mimic, Penge II., A Faun labirintusa) rendezőnek köszönhetjük  Hellboy-nak, becsületes magyar polgári nevén a Pokolfajzatnak a filmre vitelét. A pasi egy viszonylag siheder korú képregényhőst hívott életre, a parafadugókkal a fején mászkáló, karján betontuskóval ékeskedő túlvilági verőlegényt. A figura Mike Mignola, a Dark Horse comics füzetkék rajzolója agyából pattant ki bizonyára egy sörvedelős és macskanyávogással átzűllött éjszakát követően, úgy cirka tizenpár évvel ezelőtt.Talán innen Hellboy sörimádata, na meg a nyávogóké. Ez a fura félig ördög - félig ember figura, eredeti foglalkozását tekintve a Végítélet előhírnöke, ami nekünk embereknek rossz hírt jelent. Mehetünk végrendeletet írni, szétkefélhetjük utoljára az agyunkat, elrendezhetjük függőben maradt dolgainkat, vagy csak jól lesörözzük magunkat, elvégre ismét itt a világvége nem igaz?A meglehetősen agyament sztori 1944-ben indul egy, Skócia partjainál található kicsiny szigeten, ahol egy különös apátság évezredes romjai között a nácik maszekolnak, és természetfeletti erőket segítségül kérve próbálják Hitler világuralmi mániáját valóra váltani. Szövetségesük a túlvilági bizniszben a hajdanvolt orosz cári család dédelgetett kedvence, a szarkeverő Raszputyin. A Kapu tehát megnyílik, ám Raszputyinék terve meghiusúlt egy oda érkező szövetséges kommandó jótékonykodása által. Ám mielőtt az átjáró végleg bezárult volna, történt egy picurka galiba: a világunkba érkezik egy különös, tűzpiros börű fiúcska, parányi szarvakkal, valamint hatalmas, kőtömbszerű jobb alkarral és ököllel. A kis csokizabáló.

Valahogy emígyen indúlt útjára a Pokolfajzat filmes karrierje. Az ördögi mókamester megszemélyesítésére sikerült rávenni azt a Ron Perlmant, aki szerintem minden maszk és kencefice nélkül is pokoli egy pofa. Nála alkalmasabb szereplőt a Hellboy megformálására záptojásokat dobálva sem találhattak volna! A sztorit a nézők kajolták, tele van csudábbnál csudább szörnyekkel, és akciókkal. Pokolfajzat pedig amúgy is szimpatikus egy teremtmény: hatosával vedeli a sört, imádja a macsekokat, csócsálja a csokikat és beszólogat mindenkinek. Röviden összefoglalva, cool figura. Ilyen előzmények utáni persze várható volt a film folytatása.

A Hellboy II - Az aranyhadsereg legnagyobb világszenzációját az a bejelentés okozta, amely szerint a film forgatására az etyeki Korda stúdióban kerül sor.Steven Spielberg München produkcióját követően ismét egy amerikai blockbuster mozi készült hazánkban!  Így mi Magyarok ötszörösen is jól járunk a filmmel kapcsolatban: hagytak itt némi aprót az amerikaiak, a movie bemutatása okán rólunk is szövegelt  a fél filmes világ, pár kisebb jelenet erejéig magyar szereplőkön is ámúlhatunk (többek között Kamarás Iván és Oroszlán Szonja), s a rossz nyelvek szerint Ron Perlman is padlót fogott néhányszor a finom magyar borocskáktól. A legnagyobb hozadékunk viszont az lehet, hogy bratyizós viszonyba kerültünk jónéhány ádáz tekintettel felvértezett és hatalommal bíró lénnyel. Egy kis protekció a közelgő világvégekor mindig jól  jöhet.

Nagy valószínűséggel  újabb lényekből és szörnyekből sem lesz majd hiányunk, mert a második rész a minél rondáb,annál jobb jegyében készült.A rémségek nyálkásak  és mocskosak, ijesztőek,tündi – bündi szemétládák és én már hozzáképzelem, hogy büdösek is.Végsőkig spannolt akciókon és valószínűleg überfaxa látványon tátoghatunk, miközben Pokolfajzat néha szivarra is fakad.
{mosimage}      {mosimage}       {mosimage}      {mosimage}

 

Néhány szót említsünk a sztoriról is: Az elf herceg, Nuada (aki szakasztott úgy néz ki, mintha a Csillagkapu - Atlantisz valamelyik elfuserált  életerő zabáló lidérce lenne),  úgy dönt véget vet az ember egyeduralmának a Földön, és életre kelti az Aranyhadsereget. Az emberek jóvilágára tehát megint tesznek egy rakással. A szupergonosz haditerv beindítása érdekében viszont össze kell szednie egy koronát, amelyet apja három részre osztott: egyet elsumákolt magának, egyet a lányának, egyet pedig az embereknek adott. Fölöttük közben Hellboy és Liz élik szó szerint is viharosan tüzes kapcsolatukat, szenvedgetnek tisztességesen, s  idő közben pedig egy segítőjük is érkezik, Johann Krauss személyében és Abe-bel együtt négyesben megindulnak az Aranyhadsereg ellen.

Nem egy  veretes sztori, viszont  mégis jóval ígéretesebbnek és fantázia dúsabbnak tűnik, mint az előző részé. Földkéreg, láthatatlan burok, protoplazmás bizbasz és jónéhány szakszó, amivel illik majdan tisztába lennünk, mire a film közelébe jutunk. A látványvilágért felelő CGI effektek lesznek dögivel, minden adott tehát egy vizuális orgazmushoz.

A filmet az amerikai közönség popcornot rágicsálva zabálja,hiszen e sorok írásakor a tengerentúli bevételek már hatvanmillió dollár közelében toporogtak és hol van még a vége? A Hellboy II tehát nincs mese, blockbuster. A nyár egyik nagy sikere.

{mosimage}

A Hellboy II újabb Föld megmentésére nekünk még párat horkolni kell, mivel a hazai bemutató augusztus 21.-én lesz esedékes. Ha túléljük a Múmiát és a bőregeret.

yoda70Módosítás dátuma: 2008. december 16. kedd, 20:35
 
Joomla SEF URLs by Artio
loading...

Filmcsoportok

This script has expired!

Jogi Információk | Médiaajánlat

filmoldal aktuális verziószáma: v1.3.1